William Poromaas kaxiga gest mot hela norska publiken – mitt under nya succéloppet: ”Så jäkla kul”

Nytt succélopp för Wiliam Poromaa.
Då passade han dessutom på att gestikulera – mot den norska publiken.
– Det är så jäkla kul, säger han.

William Poromaa är Sveriges nya skidstjärna, och efter att ha stått på pallen för första gången i världscupen förra helgen, så kom nästa succélopp under Holmenkollens femmil. Svensken blev femma i ett lopp som annars innehöll det mesta för honom. Han var i täten under hela loppet, men fick till slut ge sig om pallplatserna, men det var ändå hans bästa femmil i karriären.

Gesten mot publiken

Och att han tycks vara i helt strålande form råder det inga som helst tvivel om. Poromaa gjorde flera succélopp under OS, har nu stått på pallen i världscupen och nu dessutom visat att han kan hävda sig mot de allra bästa, på den allra längsta distansen. Och han tycktes ha energi över för att till och med spexa litegrann.

220227 William Poromaa of Sweden celebrates after competing in Men’s Cross Country Skiing 15 km Classic Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on February 27, 2022 in Lahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Tv-bilder fångade nämligen upp Poromaa då han mitt under loppet vände sig mot den norska publiken och viftade med armarna.

– Ja! Jag tyckte det gick så lugnt, och det är så jäkla kul när det är folk och man försöker heja på dem. Jag får så mycket adrenalin när det är mycket folk, det är så jäkla kul tycker jag, säger han till Expressen.

”Det kommer mer”

William Poromaa instämmer om att det ett tecken på att man är pigg och i bra form, att man har ork till sådana gester mitt under ett lopp av den kalibern.

– Jag känner mig pigg, synd att jag skulle få kramp på slutet. Jag ville vara på pallen i dag också. Men vi är där och petar hela tiden, det kommer mer. 

220306 William Poromaa of Sweden at the finish of men’s 50 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 6, 2022 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Strax efter att Poromaa viftade med armarna mot publiken var han med om ett okänt drama som tv-tittarna missade helt. Han ramlade och fick staven bruten under en vätskepaus.

– Jag skulle dricka och någon kommer bakifrån, jag blir helt överkörd och bryter staven. Det får man räkna med ibland, men det är synd att det händer. Det gick så fort, jag flög bakåt bara. Det var tur att det inte gick så jäkla fort, säger han.

LÄS MER: Ryska storstjärnans jätteilska – håller inte tillbaka efter omtalade beslutet: ”Grisar! Det är bara äckligt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!