Ryska storstjärnans jätteilska – håller inte tillbaka efter omtalade beslutet: ”Grisar! Det är bara äckligt”

Ryska deltagare stoppades i Paralympics.
Det får storstjärnan Natalja Neprjajeva att se rött.
– Grisar! Det är bara äckligt, säger hon.

Efter att Ryssland invaderat Ukraina och startat krig i Europa, så har ryska idrottare påverkats rejält. I längdskidor och skidskytte så har både ryska och belarusiska utövare bannats helt från tävlingar resten av säsongen. 

Stjärnans tokilska

Samtidigt pågår nu Paralympics i Kina, och där hoppades Ryssland in i det sista att få delta. De aktiva hann till och med landa i Kina, och förbereda sig för tävlingarna, när beskedet kom att de inte längre är välkomna, och de fick i stället åka hem till Ryssland igen.

220210 Natalia Nepryaeva of ROC (Russia) competes in women’s cross-country skiing individual 10 km during day 6 of the 2022 Winter Olympics on February 10, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Det får Natalja Neprjajeva att se rött. Till den ryska nyhetsbyrån TASS rasar hon nu, och kallar bland annat IPK (Internationella paralympiska kommittén) för ”grisar”.

– I en sådan här situation finns det inga ord som är tillräckliga för att trösta. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas att vara i deras situation. Det är bara äckligt, säger hon till TASS, enligt Aftonbladet.

”Skulle få allvarliga konsekvenser”

IPK har tidigare motiverat sitt beslut med att trycket från övriga medlemmar varit för hårt, och att man inte såg att det fanns ett val.

– Under de senaste 12 timmarna har vi haft ett överväldigande antal medlemmar som varit i kontakt med oss och varit väldigt öppna, vilket jag är tacksam för. De har sagt till oss att om vi inte omprövar vårt beslut kommer det sannolikt få allvarliga konsekvenser för de paralympiska vinterspelen, har man sagt.

220227 Natalia Nepryaeva of Russia after competing in Women’s Cross Country Skiing 10 km Classic Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on February 27, 2022 in Lahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Natalja Nepjajeva hade faktiskt själv chansen att vinna hela den totala världscupen, men de chanserna grusades troligtvis i samband med beslutet om att samtliga ryska åkare stängs av. Hon är inte den första ryss som öppet protesterar mot besluten mot idrottarna. Tidigiare har även Alexander Bolsjunov varit öppet kritisk, då han bland annat kallade Norge för ”ovärdiga”.

LÄS MER: Marit Björgens ärliga ord – känslosamma samtalet med Therese Johaug efter chockbeskedet: ”Kom några tårar”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!