William Poromaa bryter tystnaden efter uppbrottet med Frida Karlsson – nya kärleksbeskedet: "Väldigt skönt"

William Poromaa bryter tystnaden efter uppbrottet med Frida Karlsson – nya kärleksbeskedet: ”Väldigt skönt”

William Poromaa blickar framåt efter uppbrottet med Frida Karlsson.
Svensken VM-bronshjälten öppnar nu upp om kärleken i dag.
– Varenda val man gör i det här yrket har konsekvenser, säger han till Sportbladet.

Svenska skidstjärnorna William Poromaa och Frida Karlsson var länge ett av svensk idrotts mest omtalade kärlekspar. Först var det Frida som fick sitt stora genombrott redan som tonåring när hon gjorde storsuccé under skid-VM 2019 i Seefeld.

Poromaas succé

Sedan var det dags för pojkvännen William att slå igenom på allvar och under fjolårssäsongen överträffade han alla förväntningar genom att ta Sveriges första VM-medalj på herrsidan efter många års besvikelser. Poromaa slog till med VM-brons i den avslutande femmilen efter en spurtstrid mot lagkamraten Calle Halfvarsson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Poromaa, Frida Karlsson, skidor
230219 Frida Karlsson and William Poromaa of Sweden at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Det gick också väldigt bra för Frida Karlsson i VM 2023 och hon kom hem till Sverige med fyra medaljer. Men direkt efter VM-succén kom chockbeskedet att det unga paret gjort slut efter flera år tillsammans.

LÄS MER: Frida Karlssons tydliga oro för Therese Johaugs comeback – och speciella relationen till norskan: ”Det skrämmer mig”

Slut med Frida

Det började med att båda flyttade isär och sedan ville duon vänta till efter VM med att meddela sitt uppbrott. Sedan dess har de fortsatt vara bra vänner och de träffas så klart väldigt ofta under landslagssamlingar med svenska skidlandslaget.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Poromaa, skidor
230306 William Poromaa under en pressträff efter sin hemkomst från skid-VM den 6 mars 2023 i Sweden. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0167

Inför den nya skidsäsongen bryter nu William Poromaa tystnaden om kärlekslivet och erkänner hur civilståndet ser ut för hans del.
– Det är rätt lugnt på kärleksfronten. Det är mest träna, äta, sova nu faktiskt. Men det trivs jag bra med. Jag har mycket fokus på mig själv, det är välbehövligt och bra, berättar han för Sportbladet.

LÄS MER: Linn Svahn avslöjar Frida Karlssons oväntade utbrott – mitt i skidspåret: ”Vad håller du på med?”

22-åringen trivs med att vara ensam för tillfället och kunna fokusera fullt ut på skidkarriären som är på väg att ta fart på allvar.
– Varenda val man gör i det här yrket har konsekvenser, så det gäller att försöka göra allt man kan. Det känner jag verkligen att jag kan göra nu utan att trampa någon på tårna eller något sånt. Jag tycker det är väldigt skönt, säger han till kvällstidningen.

Hur tror du att det går för William Poromaa kommande säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!