VM-hjälten Sebastian Samuelssons bisarra utmaning som förbluffar alla: ”De tycker att jag är korkad”

Snacka om helgalet träningsupplägg.
När Sebastian Samuelsson vägrade lämna motionscykeln på hela 12(!) timmar.
– Folk tycker att man är korkad, säger skidskytten till SportExpressen.

Skidskyttesäsongen är över och det var en mycket lyckad sådan för svenske Sebastian Samuelsson. Under skidskytte-VM i slovenska Pokljuka blev det 2 VM-silver och 2 VM-brons för 24-åringen.

Succésäsong

Det blev även 5 individuella pallplatser och 7 pallplatser i lag under världscupsäsongen. Det var Samuelsson bästa notering på världscupen hittills under karriären.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
210214 Sebastian Samuelsson of Sweden celebrates his second place after the Men’s 12,5 km Pursuit during the IBU Biathlon World Championships on February 14, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0074

Men det verkar inte som att VM-hjälten tröttnat på att träna för det. Under tisdagen bjöd han på den sjukaste träningsutmaningen tillsammans med landslagskollegorna Jesper Nelin och Malte Stefansson.

”Mått dåligt”

När Samuelsson spenderade hela 12(!) timmar på träningscykeln och trampade sammanlagt 307 kilometer samt 5 400 höjdmeter – utan att ta en paus.
”Dagens paincave. Sällan mått så dåligt efter fysisk ansträngning som idag”, skriver han själv på Instagram.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
Sebastian Samuelsson. FOTO: Instagram.

Samuelsson var den som cyklade allra längt i skidskyttetrion och känner verkligen av det i benen dagen efter.
– Vi har planerat det sedan vi pratade om det under säsongen. Det hade varit kul med en riktig utmaning. Det längsta jag och Jesper hade tränat tidigare var i åtta timmar i sträck. Då tänkte vi att vi kör i tolv timmar, och vi lade upp det med lite spurtpriser och sådana saker. I dag har jag fruktansvärt ont i benen. Jag kan knappt gå. Jag gillar att spränga lite gränser och visa för sig själv att man är starkare än man tror. Det kan man ta med sig under sommarträningen, säger Samuelsson om den bisarra träningsmetoden till SportExpressen.

”Man är korkad”

Efter att skidskyttestjärnan lagt ut bilden på Instagram där trion cyklar i ett kök fyllt av snacks och energidryck så har han fått en hel del reaktioner.
– De flesta tycker att man är korkad, och det kan jag förstå, säger han i intervjun och skrattar. 

Men man kan även se en pizzakartong och en halväten pizza på den omtalade bilden. Något som ändå får en att höja på ögonbrynen i samband med den här extrema träningsmetoden.
– Vi beställde pizza en gång, men man ville ju inte kliva av cykeln så mycket så vi försökte äta pizza och cykla samtidigt. Vi försökte även vara snabba när vi gick på toa. Så att man inte skulle tappa mot de andra. Men det klart att man kunde äta något annat som var bättre för prestationen, förklara Samuelsson för kvällstidningen.

Sebastian Samuelsson får nu välbehövlig semester i några veckor innan det är dags att dra igång försäsongen inför kommande säsong. En säsong som blir speciell då stora höjdpunkten vinter-OS väntar i början av 2022.

Hade du klarat av det här? Dela artikeln och berätta mer!

LÄS MER: Svensk skidsport i sorg – legendariske VM-guldhjälten har gått bort

Få våra nyhetsbrev!