Värsta rivalens oväntade jättehyllning till Stina Nilsson: ”Hon kan bli…”

Stina Nilsson har blivit skidskytt.
Nu kommer en oväntad jättehyllning från en av hennes värsta rivaler.
– Hon kan mycket väl bli en av mina farligaste konkurrenter, säger norska stjärnan Tiril Eckhoff till NRK. 

Hela fyra månader har gått sedan Stina Nilsson chockade hela skidvärlden. När hon bestämde sig för att lämna längdskidor och byta till skidskytte.

Stina i hårdträning

Därefter började en intensiv hårdträning för svenskan tillsammans med landslagstränaren Jean-Marc Chabloz. Men den senaste månaden har Nilson klivit in och tränar nu med skidskyttelandslaget.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Stina Nilsson på en träning i skidskytte den 7 april 2020 i Östersund. Foto: Håkan Blidberg / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Uppmärksamheten har varit enorm runt Stina Nilsson och reaktionerna har varit många. Där det råder delade meningar om hur bra hon faktiskt kan bli i nya sporten.

Rivalens hyllning

En av hennes kommande värsta rivaler heter Tiril Eckhoff. Norska skidskyttestjärnan är övertygad om att det kommer vara höga förväntningar på svenska debutanten redan i vinter.
– Det finns alltid en press, oavsett om man gör det bra eller dåligt. Nu är Stina ganska färsk som skidskytt, så det spelar kanske inte så stor roll. Men jag avundas henne inte, säger Eckhoff till NRK.

Tiril Eckhoff, skidskytte
200222 22.02.2020, Antholz, Italy (ITA): Tiril Eckhoff (NOR) – IBU World Championships Biathlon, medals, Antholz/Anterselva (ITA). Handout International Biathlon Union. © Manzoni/IBU Photo: Christian Manzoni / IBU / Handout / BILDBYRÅN

Eckhoff ser verkligen fram emot att tävla mot Nilsson i vinter. Och hon kommer med en riktig jättehyllning till 27-åringen, då hon tror att svenskan kan komma att bli riktigt farlig inom skidskytte. 
– Man kan alltid testa något nytt men när man märker att man har talang för något, då blir man triggad att satsa på det. Så jag slår vad om att Stina har talang för skytte, säger Eckhoff till norska tv-kanalen.
– Det finns en mycket god chans att hon blir en av mina farligaste konkurrenter.

30-åriga Eckhoff är en av de främsta skidskyttarna just nu. Under karriären har norskan vunnit 1 OS-guld, 1 OS-silver, 3 OS-brons och hela 6 VM-guld.

LÄS MER: Therese Johaugs första ord – efter att ha stoppats av Sverige: ”Lite lustigt för att…”

Få våra nyhetsbrev!