Frida Karlssons tydliga besked – efter oväntade Stina Nilsson-frågan i Norge: ”Kommer inte göra det…”

Stina Nilsson lämnade längdlandslaget.
Men Frida Karlsson kommer inte följa efter.
Det ger hon nu tydligt besked om – efter en oväntad i Norge.

Stina Nilsson chockade alla när hon tidigare under året meddelade att hon lämnar längdskidorna. Svenskan har under de senaste åren varit en av sportens allra största stjärnor – men kommer i fortsättningen att satsa på skidskytte.

Karlssons chock

Beslutet var kontroversiellt, och åsikterna kring huruvida det var rätt eller fel har varit många. Hon har dock stöttats av såväl nya som gamla lagkamrater, och flera har berömt Nilsson för hennes mod.

Stina Nilsson, skidskytte
200512 Stina Nilsson poserar för ett porträtt under en träning i skidskytte den 12 Maj 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

För Frida Karlsson kom beskedet som en chock.

– Det var överraskande. Jag var inte förberedd på det. Det var modigt av henne, hon följer sitt hjärta och det hon vill och tror på. Skidskyttet har fått en bra och rolig tjej, säger hon till Dagbladet.

Tydliga beskedet

Men den norska tidningen ställer sedan en oväntad fråga till Karlsson – nämligen om hon själv har några planer på att följa efter.

– Jag kommer inte att göra samma sak. Jag har för dåligt tålamod för det, säger hon.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden poses for a photo as she celebrates winnning the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Stina Nilsson har redan fått en plats i skidskyttelandslagets trupp till kommande säsong. Huruvida det blir deltagande i världscupen eller inte återstår fortfarande att se.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!