Uppgifter: Dopingrazzia mot flera landslag i skid-VM

.

En dopingrazzia har genomförts på skid-VM i Seefeld.
Tyska ARD rapporterar att österrikisk polis har gjort ett tillslag på VM-orten. 

Skid-VM i Seefeld kan ha drabbats av en dopingskandal. Det är den erkände tyske journalisten Hajo Seppelt, som jobbar specifikt med bland annat dopingfrågor, på ARD som via Twitter meddelar nyheten som skakar om skid-VM.

Uppgifter: Dopingrazzia under skid-VM

Enligt ARD har österrikisk polis genomfört en razzia ”i utkanten” av VM-området. Den tyska åklagarmyndigheten ska ha gjort fynd under de senaste dagarna vilket har lett till razzian.

Foto: Bildbyrån

Österrikisk och tysk polis ska ha arbetat tillsammans under razzian. ARD rapporterar vidare att polis har gjort tillslag på flera order i Tyskland, bland annat i staden Erfurt, kopplat till dopingmisstankarna.

Tillslag mot klinik

Tyska utövare kan vara inblandade, rapporterar Seppelt. I den tyska staden Erfurt ska en klinik specialiserad på idrottsmedicin varit ett av polisens mål i tillslaget.

ARD pekar ut läkaren Mark Schmidt som en av huvudpersonerna i razzian. Han har tidigare haft kopplingar till bloddopning inom cykelsporten.

Österrikisk duo misstänks för bloddoping

Den österrikiske landslagstränaren Trond Nystad bekräftar för NRK att två av hans åkare har tagits in till förhör.

Österrikiska tidningen Krone Zeitung rapporterar vidare att sprintåkarna Dominik Baldauf och Max Hauke, som slutade sexa i sprintstafetten, gripits och är misstänka för bloddoping.

Sverige inte inblandat

Det svenska landslaget ska inte ha drabbats av razzian.
– Dopingrazzia? Det är ingenting som vi har märkt eller sett någonting av alls, säger Sveriges presschef Katarina Medveczky till SportExpressen.

Den norska längdchefen Espen Bjervig bekräftar för VG att inte heller det norska laget varit föremål för razzian. Det gäller även Storbritanniens lag.
– Ingen av oss har hört någonting om det. Jag kan varken bekräfta eller dementera, säger han till VG.

Texten uppdateras!

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat