Unga supporterns plötsliga kupp under Frida Karlssons comeback i fotboll – gav ett oväntat krav till sin mamma

Unga supporterns plötsliga kupp under Frida Karlssons comeback i fotboll – gav ett oväntat krav till sin mamma

Frida Karlsson gjorde oväntad comeback på fotbollsplanen.
Då hördes något oväntat från en ung supporter vid sidan av planen.

Frida Karlsson är inte bara en av världens bästa skidåkare – hon har även viss talang när det kommer till bollsport. Frida Karlssons två systrar, Hannah och Fanny, spelar i Remsle UIF, och när det vankades seriefinal i helgen så fanns Frida Karlsson med på planen.

Comeback på fotbollsplanen

Frida Karlsson sponsrar sedan tidigare lagets uppvärmningströjor, och Frida ska länge ha velat hitta en lucka för att vara med på en match. Och när hon väl var med så blev det succé. Det blev inte direkt några 90 minuter för stjärnan – snarare ett kort inhopp som högerback – men efteråt hyllades hon rejält.

Frida Karlsson, skidor
Frida Karlsson byter om till fotbollsmatch. FOTO: Instagram.

Lagets tränare, Anders Törnlund, menar att Frida Karlsson bidrog med mycket, även utanför planen.

– Hon bidrog med energi och glädje. Det var jätteviktigt och i synnerhet nu när det var seriefinal. Det lättade liksom på stämningen överlag i truppen, så det var roligt, säger han till ÖP.

Unge supporterns kupp

Och det var såklart häftigt även för åskådarna att se en stjärna som Frida Karlsson på planen. Enligt ÖP fanns där en ung supporter, som hejade på Frida Karlssons motståndare under den första halvleken.

– Heja mamma, heja mamma, ska ha skrikits, enligt tidningen.

Men när Frida Karlsson blev inbytt så var tongångarna plötsligt annorlunda från den unge supportern:

– Knuffa inte Frida, mamma.

220323 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, efter damernas 10km klassisk stil under dag 1 av SM-Veckan den 23 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

För Frida Karlsson väntar nu en intensivare träning inför den nya säsongen, som börjar i slutet av november. Om det blir några fler matcher i Ruif-tröjan återstår att se.

– Ingen aning, men jag skulle inte ha någonting emot att ha med henne fler gånger. Frida är alltid välkommen i Ruif, säger tränaren.

LÄS MER: Frida Karlssons nya, hårda känga – efter att ha lämnat skidlandslaget: ”Det ogillar jag mest”