Frida Karlssons nya, hårda känga – efter att ha lämnat skidlandslaget: ”Det ogillar jag mest”

Beslutet väckte en hel del reaktioner.
Nu skickar Frida Karlsson en ny passning efter avhoppet från skidlandslaget.
– Jag har varit tydlig med vad jag vill, säger hon i en intervju med DN.

Just nu laddar Frida Karlsson för ännu en vinter och skidsäsong. Det blir svenskans femte säsong som senior inom längdskidåkningen och hon siktar på att det ska bli den bästa hittills.

Fridas beslut

Men 23-åringen har varvat försäsongsträningen med hårda rubriker och en hel del starka reaktioner. För i våras valde Karlsson och lagkamraten Maja Dahlqvist att hoppa av det svenska längdlandslaget.

Frida Karlsson, skidor
220312 Frida Karlsson of Sweden after competing in Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on on March 12, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0250

Frida Karlsson motiverade det kontroversiella beslutet med att hon får tillbringa mer tid på hemmaplan med sitt egna team tillsammans med ett specialdesignat upplägg som passar henne allra bäst. Men i samband med avhoppet riktade även skidstjärnan kritik mot landslagets brist på flexibilitet i samband med träningsläger och upplägg.

”Ogillar mest”

Några månader senare har reaktionerna lagt sig och Karlsson tycker att hela situationen blev alldeles för uppförstorad. Hon riktar återigen kritik men den här gången skickas passningen till medierna som ville ”skapa ett krig som inte fanns”.
– Det ogillar jag mest för det finns inga ”hard feelings” från varken oss eller dem. Jag har varit tydlig med vad jag vill utveckla i laget och jag har inte sett några förändringar i det och känt att det har tagit energi. Därför utgår jag från mig själv nu och gör det jag tror på, säger hon i en intervju med Dagens Nyheter.

Frida Karlsson, skidor
220311 Frida Karlsson of the Swedish cross-country skiing team poses for a portrait at a press event during the FIS Cross-Country World Cup on March 11, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0248

Hon ser inte alls någon spricka mellan henne och de andra lagkamraterna i skidlandslaget.
– Det är ingen big deal. De har haft ett läger tidigare i sommar och då var de i Sollefteå där jag var också. De är mina kompisar och vi åkte på rullskidsbanan tillsammans. Det finns ingen stridsyxa, säger Frida i intervjun.

Tidigare har även namn som Charlotte Kalla och Linn Svahn valt att lämna skidlandslaget och i Norge har storstjärnor som Johannes Hösflot Kläbo, Therese Johaug, Petter Northug och Marit Björgen gjort detsamma för att prioritera egna upplägg. Frida Karlsson stänger heller inte dörren till skidlandslaget för alltid.
– Jag känner ett ansvar att jag vill påverka laget så att det ska bli så bra att jag vill vara med där och att det bästa är för alla att vara med där, förklarar hon för dagstidningen.

Håller du med Frida Karlsson här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlsson överraskar alla i en helt annan sport(!) – hyllas efter debuten: ”Hon hade kunnat bli riktigt bra”