Underbara bilden på svenska skidlandslaget – som får alla att längta efter den nya skidsäsongen: ”Världens bästa gäng”

Våra svenska damer är bäst i världen på längdskidor.
Senaste skidsäsongen bevisade de återigen sin storhet.
Nu har en ny och härlig bild på våra blågula hjältar fått alla att längta efter en ny vinter.

Svensk skidlandslaget har erövrat tronen som bäst i världen på damsidan. Inför den förra säsongen kom en avgörande vändning när den så kallade ”utbrytartrion” med stjärnåkarna Frida Karlsson, Linn Svahn och Maja Dahlqvist återvände till blågula landslaget igen.

Linn och Frida

Det gav en nyfunnen harmoni och konkurrensnivå i absolut världsklass som behövdes i skidlandslaget igen. Den senaste säsongen blev därför en stor succé för damerna som bevisade sin storhet genom att vinna nationscupen på världscupen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, Ebba Andersson, skidor
240317 Moa Ilar, Frida Karlsson, Emma Ribom and Ebba Andersson celebrate with the team on the podium after the women’s 20km mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 17, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0478

De allra bästa åkarna på världscupen var Linn Svahn och Frida Karlsson. Där Svahn äntligen lyckades återvända till världstoppen igen efter skadeproblem som varat i två års tid och hon vann sprintcupen samt kom tvåa i den totala världscupen.

Blågula succén

Frida imponerade i distansloppen och lyckades komma trea i den totala världscupen och Jonna Sundling övertygade på slutet när hon lyckats bli kvitt sina sjukdomsbesvär. Medan Emma Ribom, Maja Dahlqvist och Ebba Andersson hade tyngre säsonger att brottas med, även om den sistnämnda så klart fick fira stort som årets Jerringprisvinnare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, Ebba Andersson, skidor
240407 Ebba Andersson, Piteå Elit SK, Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF och Louise Lindström, Högbo GIF på pallen efter damernas jaktstart 15 km klassisk stil under Ford Smart Energy Cup den 7 april 2024 i Sollefteå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0182

Därför har det varit en kanonsäsong på många sätt men nu är den förbi och det är dags att börja ladda upp inför en ny vinter, som också innebär VM-säsong. I helgen samlades svenska damlandslaget igen för en uppstart och då togs en underbar bild på världens bästa landslag, se den här nedanför.

”Ni är så fina”

Emma Ribom, Ebba Andersson, Jonna Sundling, Frida Karlsson och Maja Dahlqvist är alla med och skojar till det med roliga utklädnader.
”Kickstart med svenska skidlandslaget”, skriver Ribom i ett inlägg på Instagram.

LÄS MER: William Poromaa och Frida Karlsson tvingas nu hänga ut sina lagkamrater efter de mest oväntade frågorna: ”Kan inte tro det”

Våra svenska skiddamer på bjuder på ett 80-tals tema och responsen från svenska folket är så fin att se. Det är verkligen många som längtar till en ny skidsäsong.
”Världens bästa gäng”, skriver en användare i kommentarsfältet.
”Dessa brudar bjuder på sig själva hela tiden”, skriver en annan.
”Åh så fina ni är, vilket dreamteam”, skriver en tredje.

Vem är din favorit i svenska skidlandslaget? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: