Therese Johaugs uppriktiga ord om Charlotte Kalla – efter hennes omtalade fiasko: ”Tyckte synd om henne”

Charlotte Kalla hade det blytungt i Falun.
Nu stöttas hon av Therese Johaug.
– Jag tyckte synd om henne, säger den norska storstjärnan.

Charlotte Kalla har haft en turbulent säsong, som hon inledningsvis fick förstörd av att ha smittats av covid-19. När hon väl har kommit tillbaka så har resultaten varit rejält blandade, men det har funnits ljusglimtar med bland annat en sjundeplats i Lahtis skiathlon.

”Synd om henne”

Men helgen därpå, då det vankades världscuptävlingar på hemmaplan i Falun, så blev det ett rejält bakslag. Charlotte Kalla hade visserligen problem med en krånglande rygg – men åkte i mål först som 48:e åkare, vilket var en rejäl besvikelse och efteråt var oron kring hennes form stor.

Charlotte Kalla, skidor
210123 Charlotte Kalla of Sweden and Therese Johaug of Norway after competing in the women’s Skiathlon 7.5km during the FIS Cross-Country World Cup on January 23, 2021 in Lathi. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0019

Efter plattafallet i Falun har en del röster till och med höjts kring att peta Charlotte Kalla i VM. Men nu stöttas svenskan av rivalen och storstjärnan Therese Johaug.

– Jag tyckte synd om Charlotte. Det är jobbigt att hamna i en sådan situation precis innan VM. Jag håller tummarna för att hon ska hitta tillbaka till formen och komma till Oberstdorf och göra bra lopp, säger hon till Aftonbladet.

”Hon vill prestera”

Johaug menar att det är viktigt för Kalla att bli uttagen till VM – men att hon inte kommer att vara nöjd med bara det.

– Det är klart att det betyder mycket men samtidigt vet jag att Charlotte inte bara vill vara med på VM. Hon vill prestera. Hon har gjort så många mästerskap att hon vill åka fort när det gäller.

210118 Therese Johaug of Norway after the women’s 5 km classic technique interval start during the Norwegian National Ski Championships on January 18, 2021 in Trondheim. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla fick en plats till VM-truppen under uppmärksammade former. En som höjde en ordentligt kritisk röst var Anna Dyvik, som alltså petades i hennes ställe.

– Jag tycker att ska Charlotte få åka en distans på VM kan jag också få åka en distans. Jag hade stora problem med ryggen i Ruka, men kom inte 48:a, sa hon bittert.

LÄS MER: SVT-expertens allvarliga ord – om detaljen efter Hanna Öbergs svaga VM-start: ”Väldigt oroväckande”

Få våra nyhetsbrev!