Therese Johaugs fina stöttning – ger nu viktigt råd till rivalen Frida Karlsson: ”Ingen ska vara rädd för det”

Frida Karlssons hälsa är ett ständigt diskussionsämne i Norge.
Nu stöttas svenskan – av Therese Johaug.
– Ingen behöver vara rädd för att Frida inte kommer att åka fort när säsongen startar i Kuusamo. Jag är i alla fall inte det, säger hon.

Frida Karlsson är Sveriges största stjärna i längdskidåkning och hennes resultat de senaste säsongerna talar sitt tydliga språk. Hon har gjort succé i flera mästerskap, och har även hunnit göra stora avtryck i världscupen, där den största fjädern i hatten var vinsten i tremilen, då hon besegrade Therese Johaug på hennes hemmaplan i Norge.

Stödet från Johaug

Men Frida Karlsson har samtidigt haft rejäl otur med skador, och dessutom så har hon vid flera tillfällen tvingats hoppa av tävlingar och ta det försiktigt i sin träning för att dra i handbromsen. Detta har lett till stora diskussioner i Norge, och mest högljudd har experten Petter Skinstad varit. Han har menat att Karlsson övertränar sig för att försöka komma ikapp Johaug, och att Sverige inte har någon kontroll över situationen.

Frida Karlsson, skidor
201122 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, efter skidloppet över 10 km fristil den 22 november 2020 i Bruksvallarna. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0049

Men rivalen i fråga, Therese Johaug, har ett råd till Frida Karlsson. Till Expressen menar hon att svenskan inte ska lyssna på det som sägs om henne, och hon är övertygad om att Sverige och Karlsson tar rätt beslut om att till exempel stå över det nuvarande höghöjdslägret.

– Ingen behöver vara rädd för att Frida inte kommer att åka fort när säsongen startar i Kuusamo. Jag är i alla fall inte det, säger hon.

”Mitt bästa råd är…”

Therese Johaug är själv van vid att det är stora skriverier om henne, och hon delar bilden av att det är personer utan full insyn som pratar.

– Det gör jag. V-ä-l-d-i-g-t väl. Det finns många experter där ute med sina åsikter. Men det är bara du själv som vet vad du gjort och vad som är orsaken till dina beslut, säger hon, och fortsätter:

– Det är bara att slå tillbaka när säsongen startar mot alla som tyckt både det ena och det andra.

Therese Johaug, Frida Karlsson
190226 Therese Johaug of Norway and Frida Karlsson of Sweden celebrates after competing in women’s 10 km classic during the FIS Nordic World Ski Championships on February 26, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87897

Och Johaug, den stora dominanten inom skidsporten just nu, har ett konkret råd till sin rival.

– Mitt bästa råd är att hon vare sig ska läsa eller lyssna så mycket på vad folk säger om henne. Innerst inne är det ju hon själv som vet bäst, säger hon.

LÄS MER: Stora piken från Norge – kommer med nytt utspel efter beskedet om Frida Karlsson: ”Hon klarar inte av det”

Få våra nyhetsbrev!