Stora piken från Norge – kommer med nytt utspel efter beskedet om Frida Karlsson: ”Hon klarar inte av det”

Frida Karlsson tvingas stå över Sveriges höghöjdsläger.
Då sågas hon i Norge.
– Det är det här som gör att Frida inte kan minska gapet till Johaug, säger experten Petter Skinstad.

Frida Karlsson har varit i ropet hos Norges experter i stort sett under hela sommaren. Svenskan har tvingats dra sig ur tävlingar i rullskidor, och har tidigare haft en historia av att behöva dra i handbromsen när det kommer till träning och tävling, vilket minst sagt lett till diskussioner i grannlandet.

Missat tävlingar

Mest högljudd har experten Petter Skinstad varit, och under sommaren har han hunnit med en hel rad utspel om Karlssons status, och om hennes jakt på Therese Johaug får henne att träna i en sådan mängd så att det blir kontraproduktivt, och leder till att hon alltså tvingas ta pauser och stå över tävlingar.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden (winner) and Therese Johaug of Norway /second place) after finishing in the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Under måndagen kom dessutom beskedet att Karlsson tvingas stå över det viktiga höghöjdslägret i Val Senales, som landslaget begav sig till i går. Anledningen är att hon, enligt ledningen, ”haft några små hack på vägen”, och med det syftar man troligtvis alltså på det faktumet att Karlsson tvingats stå över tävlingar under sommaren och haft behov av att dra i handbromsen.

Nya utspelet

Och nyheten om Frida Karlssons återbud har givetvis fått eko även i Norge. Ännu en gång så menar Petter Skinstad att han haft rätt i sina teorier om svenskan, och nu kommer han med ett nytt utspel.

– Återigen ser vi att de svenska åkarna drabbas av problem inför en ny säsong, och jag tror att det är just de här avbrotten som gör att Frida Karlsson inte klarar av att minska gapet till Therese Johaug och att samma avbrott hindrar Calle Halfvarsson från att hitta tillbaka till sitt gamla goda jag, säger Skinstad, enligt Aftonbladet.

Frida Karlsson, skidor
201219 Frida Karlsson efter en träningstävling den 19 december 2020 i Östersund. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0018

Frida Karlsson har under hösten bemött Skinstads utspel, bland annat till Sportbibeln, då hon sa följande:

– Jag blir typ inte irriterad av det. Jag kan tycka att det är onödigt att säga någonting man inte vet någonting om, men det är inte så att det tar hårt, för jag vet att jag själv har en mycket tydligare bild av hur det är, och jag vet vad jag ska göra för att åka fortare och allt det. Det är samma där, de är intresserade, men jag vet vad jag ska göra.

LÄS MER: Stina Nilssons dom om framtiden – så nära är skidskytten en plats i OS-truppen: ”Det är en dröm”

Få våra nyhetsbrev!