Therese Johaug slår tillbaka mot svenska skidprofilerna Elofsson och Fredriksson

Therese Johaug slår tillbaka mot svenska skidprofilerna Elofsson och Fredriksson

Svenska skidprofilerna Per Elofsson och Mathias Fredriksson har varit rejält kritiska mot Therese Johaugs dopingfall.
Nu slår norska storstjärnan tillbaka.
– De har ingen aning om vad som har hänt, säger Johaug till SportExpressen.

Efter 18 månaders dopingavstängning är Therese Johaug nu tillbaka igen. Dopingstraffet är avtjänat och norskan är fri att tävla igen.

Johaug har fått höra en hel del under de 18 månaderna och utsatts för en massiv kritik. I Sverige har skidprofilerna Per Elofsson och Mathias Fredriksson varit rejält tveksamma till om hela sanningen verkligen berättats om hur norskan fick i sig anabola steroiden clostebol.

”Det får stå för dem”

Nu slår Johaug tillbaka mot svenskarnas kritik.
– Jag har varit öppen och ärlig hela tiden och sagt precis som det var. Men om de tycker så får det stå för dem. Per och Mathias vet inte vad som hände, det vet jag. Och det har jag förmedlat. Jag har sagt hela sanningen sedan dag ett, säger hon i en intervju med SportExpressen.

”Det har varit oundvikligt”

Johaug har försökt att undvika att läsa vad som står eller sägs i medier så mycket som möjligt. Även om det varit svårt.
– Jag försökt att ta avstånd ifrån det. Folk får tycka vad de vill men jag har valt att inte ta del av det. Jag har inte haft något behov av att läsa vad andra tycker om mig. Men det är klart, en del har jag ju hört och läst. Det har varit oundvikligt, säger norskan till kvällstidningen.

Kärleken från Sverige

Men det är inte bara kritik som kommit från svenska munnar. Johaug har tidigare pratat varmt om stödet från svenska åkarna Charlotte Kalla och Anna Haag och berättar nu mer om kärleken från många svenskar.
– Jo, det är många som varit kritiska där. Men jag har också fått kärleksfulla vykort och brev från svenskar. Och dem vill jag verkligen tacka, de har betytt oerhört mycket för mig i den här tuffa situationen, säger hon till SportExpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Läckta dokument avslöjar nu sanningen – så har Norge ljugit om Therese Johaug

Therese Johaugs hälsning till Charlotte Kalla – efter att dopingavstängningen tog slut i dag