Therese Johaug återvänder till skidvärlden igen – här är norska gigantens nya jobb: "En stjärnvärvning"

Therese Johaug återvänder till skidvärlden igen – här är norska gigantens nya jobb: ”En stjärnvärvning”

Therese Johaug har lagt skidorna på hyllan.
Men nu återvänder norska giganten till skidvärlden.
– Jag ser det här som en väldigt fin möjlighet, säger 34-åringen om sitt nya jobb.

Hon är utan tvekan en av skidvärldens största giganter genom tiderna. Therese Johaug dominerade hela skidsporten under flera år och kan stoltsera med 14 VM-guld och 4 OS-guld efter en helt otrolig karriär.

Johaug tillbaka

Senaste säsongen blev den stora avskedsföreställningen för norska giganten som valde att lägga skidorna på hyllan i våras efter storslam och 3 OS-guld i Peking. Sedan dess har vi mest sett festbilder på henne i sociala medier och Johaug har verkligen unnat sig det goda livet efter att karriären tagit slut.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
220210 Therese Johaug of Norway celebrates with her gold medal at the medal ceremony for women’s cross-country skiing individual 10 km during day 6 of the 2022 Winter Olympics on February 10, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0235

Men nu står det klart att semestern är över och 34-åringen har gjort klart med ett nytt jobb till hösten. Johaug återvänder nämligen till skidvärlden igen och gjort klart med sitt första uppdrag som expertkommentator i norska tv-kanalen NRK.

LÄS MER: Therese Johaugs nya känga till Frida Karlsson – svarar nu efter kaxiga hälsningen: ”Jag tror hon märker…”

Nya jobbet

Johaug kommer så klart att jobba med NRK:s bevakning av längdskidåkningen och hon är mycket taggad på sitt nya jobb.
– Jag känner att jag, efter att ha varit verksam under så lång tid, sitter på mycket kunskap. Vi pratar om 15 års erfarenhet av landslagsskidåkning, säger norskan till NRK.
– Jag ser det här som en väldigt fin möjlighet att få förmedla den kunskap jag sitter inne på till de som sitter hemma i soffan och tittar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
180625 Therese Johaug of Norway poses for a portrait during a press event on June 25, 2018 in Teveldal. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160275

NRK är också väldigt exalterade och stolta över att nu få jobba med den norska skiddrottningen. Norskan är känd för sin frispråkighet och kommer att gå in i den nya säsongen som ett av de största namnen, trots att hon inte tävlar längre.
– Det är med stort jubel vi välkomnar Therese till NRK, det är en stjärnvärvning för oss. Therese är helt unik som idrottsutövare och med hennes kunskap om längdskidåkning och insikt i elitidrottsvärlden kommer hon att tillföra så mycket speciellt till våra sändningar, säger Egil Sundvor, sportchef på NRK, i ett pressmeddelande.

Det ska bli spännande att få höra vad Therese Johaug kan ge för analyser och omdömen av våra svenska skidstjärnor kommande säsong. Frida Karlsson, Ebba Andersson, Linn Svahn och flera andra har nog blivit vana vid att få höra ett och annat ord från norskan tidigare.

Vad tycker du om Therese Johaugs nya jobb? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlssons första ord efter oväntade bilderna på norska giganten Therese Johaug: ”Hon förtjänar det”