SVT-profilens jätteilska – rasar efter Stina Nilsson-kaoset: ”Hela situationen är tragisk”

SVT-profilens jätteilska – rasar efter Stina Nilsson-kaoset: ”Hela situationen är tragisk”

Det råder stort kaos inom längdlandslaget.
Då ser SVT-profilen Anders Blomquist rött.
– Jag tycker hela situationen är tragisk, säger han.

Allting började med att Stina Nilsson, i söndags, gick ut med beskedet att hon lämnar längdlandslaget för en satsning inom skidskytte. Det var bara starten på en mycket turbulent tid inom svensk längdåkning.

Enorma kritiken

Kort efter beskedet kom nämligen uppgifter om att Nilsson tagit beslutet till stor del på grund av ett missnöje mot längdförbundet, och därefter kom ytterligare uppgifter om att kaoset eskalerat. Enligt Expressen ska tre damstjärnor gå i tankar om att lämna landslaget för att göra en individuell satsning till nästa säsong – och samtidigt har två herrtränare lämnat.

Stina Nilsson, skidskytte
191201 Stina Nilsson of Sweden talks to media after the women’s 10 km pursuit during the FIS Cross-Country World Cup premiere on December 1, 2019 in Ruka. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_477

SVT-experten Anders Blomquist har flera gånger, redan under den nyss avslutade säsongen, varit kritisk mot det organisationsmässiga kaoset som varit under säsongen – och han är inte förvånad att det nu blir reaktioner.

– Ja, det är alldeles uppenbart att det kaos och den strukturmisär som Svenska skidförbundet har haft det sista året som har påverkat arbetet för ledarna och och de aktiva, säger han till SVT.

”Situationen är tragisk”

Han fortsätter:

– Jag tycker hela situationen är tragisk. En sån fantastisk fin idrott som skidor och så många duktiga och fina människor som finns här. Det är djupt tragiskt som vi har den situation som vi har just nu.

191124 Jacob Hård och Anders Blomquist, kommentatorer på SVT, poserar för ett porträtt under sprintprologen vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Blomquist menar att läget är allvarligt.

– Det är helt förödande för svensk skidsport. För mig är det akut. I första läget nu är för att vi har många nyckelpersoner som inte väljer att jobba i skidförbundet. Sen har det varit akut i flera år då vi är så dåliga på att utveckla juniorer till bli duktiga herrseniorer. Vi får inte ha fler tappade år.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!