Svenske slalomstjärnans jättesuccé – kunde inte tro sin ögon efter superdramat: ”Jag hade börjat packa ihop”

Herrarnas slalom i Madonna di Campiglio bjöd på stor dramatik.
Favoriten Clement Noel föll när bara några ynka meter återstod och missade sista porten. Då seglade svenske Kristoffer Jakobsen upp på pallplats.
– Jag hade börjat packa ihop, säger han.

Det alpina svenska landslaget visar verkligen styrkebesked inför OS, både på dam- och herrsidan. Sara Hector följde upp tisdagens andraplats med att ta sin första världscupsseger sedan 2014 under onsdagen. När det var dags för herrarna på kvällen visade Kristoffer Jakobsen att även han kan utmana om medaljer i OS.

Superdramat

Den svenske slalomstjärnan stod för två mycket fina åk, där han efter det första låg trea i italienska Madonna di Campiglio. Och när pallplatserna skulle säkerställas i det andra åket blev det stor dramatik.

Jakobsen var tredje sist i startfältet och visade på strålande åkning. Det räckte hela vägen till en andraplats med endast en(!) hundradel bakom fransmannen Alexis Pinturault. Då återstod två åkare, och det krävdes att någon av dem skulle åka sämre än Jakobsen för ännu en svensk pallplats.

211105 Kristoffer Jakobsen under en träning med Sveriges alpina landslag den 5 november 2021 i Boden. Foto: Erik Segerström / BILDBYRÅN

När den siste åkaren, formstarke Clement Noel, gav sig ut var känslan att han behövde åka fel för att Jakobsen skulle sluta på pallen. I överlägsen stil tog han sig ned för backen, men föll inför sista(!) porten och den svenska succén var ett faktum.

– Jag hade börjat packa ihop och ge mig iväg från målområdet. Lite besviken över att vara en hundradel ifrån men hyfsat nöjd med en fjärdeplats, säger Jakobsen till SVT Sport.

”Vilken start”

Han fortsätter:

– Det kom oväntat och det är tråkigt för honom såklart. Jag lider med honom men samtidigt kul för mig att plocka en till pallplats.

Tredjeplatsen var svenskens andra raka pallplats, och hans två första genom karriären. Snacka om styrkebesked inför OS.

– Det är helt otroligt. Vilken start på säsongen. Det hade man aldrig kunnat vänta sig att det skulle gå så här pass bra, säger Jakobsen.

210221 Kristoffer Jakobsen of Sweden looks dejected after competing in the Men’s Slalom during of the 2021 FIS Alpine World Ski Championships on February 21, 2021 in Cortina d Ampezzo. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Han seglade också upp som delad etta i slalomvärldscupen.

– Det är svårt att börja bättre. Nu fick jag också ledarvästen, delad etta i slalomcupen. Det talar för sig själv att vara delad bäst i världen, det hade inte kunnat bli bättre än så, säger svensken.

LÄS MER: Sara Hectors egna ord efter stora succén i världscupen – hyllas av storstjärnan: ”Det var riktigt häftigt”

Få våra nyhetsbrev!