Sara Hectors egna ord efter stora succén i världscupen – hyllas av storstjärnan: ”Det var riktigt häftigt”

Svensk jättesuccé när Sara Hector som tog sin andra världscupsseger i franska Courchevel.
Ett riktigt styrkebesked inför OS.
– Det var riktigt häftigt, säger hon.

Den svenska slalomstjärnan är i sitt livs form och går på lite julledighet med två riktiga succédagar. På tisdagen slutade hon tvåa, för att dagen efter ta ytterligare kliv och ta hem segern.

”Mycket känslor”

Och Sara Hector var etta genom hela dagen. Hon låg först med elva hundradelar efter det första åket och var därmed sist på tur under de andra åket. Då drygade hon ut vinsten till hela 35 hundradelar, och tog därmed sin andra världscupsseger.

– Det var så mycket känslor. Det var galet mycket lycka men jag var också förvånad. Jag trodde inte jag åkt så bra. Men jag är stolt och överväldigad, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

211014 Sara Hector under en träning med Sveriges alpina landslag den 14 oktober 2021 i Sölden. Foto: Erik Segerström / BILDBYRÅN

– Det var väldigt mycket känslor. Det var riktigt, riktigt häfigt. Jag är så himla glad.

Inte nog med det. När Sara Hector åkte i mål stod storstjärnan Mikael Shiffrin och tog emot den svenskan – och de båda slalomstjärnorna sågs utbyta några ord med varandra.

”Känns ännu roligare”

– Hon sa att hon var jätteglad för min skull. Det är helt fantastiskt att så många andra gläds med en. Det känns ännu roligare när man får dela glädjen med andra, säger Sara Hector.

Det var Hectors femte pallplats i världscupssammanhang och svenskan lämnar ett riktigt styrkebesked inför OS i februari.

211022 Sara Hector of Sweden poses for a portrait after a training session during the FIS Alpine World Cup on October 22, 2021 in Sölden. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Nu väntar lite ledighet över juldagarna innan världscupen åter är tillbaka den 28 december. Då väntar nya tävlingar i österrikiska Lienz.

LÄS MER: Maja Dahlqvists oväntade löfte – som tvingade stjärnan att nobba Tour de Ski: ”Söker ni så kommer jag!”

Få våra nyhetsbrev!