Svenske skidstjärnan avslutar karriären, bara 31 år gammal – tagit två OS-medaljer

Teodor Peterson har två OS-medaljer i sitt cv.
Efter säsongen avslutar han karriären – bara 31 år gammal.
”Det känns såklart lite vemodigt”, skriver han.

Teodor Peterson är en av Sveriges mest meriterade åkare på herrsidan. Sprintspecialisten har tillhört landslaget i mer än tio år, och har bland annat hunnit med två OS-medaljer, då han vann silver i såväl sprint som sprintstafett i Sotji 2014.

Avslutar karriären

Men de senaste säsongerna har varit betydligt tyngre, och redan i höstas öppnade han för att denna säsong kan vara hans sista.

– Jag är inte där i min karriär där jag känner att jag kan ta tre sämre säsonger och tänka att det kommer att lossna, sa han då.

140212 Sveriges Teodor Peterson med sin silvermedalj vid prisutdelningen för herrarnas sprint under OS i Sochi den 12 februari 2014. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Och nu kommer alltså beskedet: Teodor Peterson avslutar karriären efter säsongen, bara 31 år gammal.

”Det känns självklart lite vemodigt att sluta och det finns mycket jag kommer att sakna efter 11 år i landslaget som har gjort att jag fått uppleva otroligt mycket”, skriver han på Instagram.

”Det ser jag fram emot”

Teodor Peterson kommer att köra tävlingarna i Drammen, samt sprinttouren i Nordamerika, innan han lägger skidorna på hyllan.

”Nu ser jag fram emot avslutningen på denna säsong, det blir mina sista världscuptävlingar i karriären”‚ skriver han.

200215 Teodor Peterson of Sweden after the men’s 15 km freestyle during the Ski Tour 2020 on February 15, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Teodor Peterson har under karriären dessutom vunnit fyra världscuptävlingar i sprint. 2011/2012 vann han dessutom den totala sprintvärldscupen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!