Svenske skidprofilen drabbad av stroke: ”Det var skarpt läge”

I måndags meddelade skidlegendaren Per Elofsson att han drabbats av stroke.
Nu är skid-Sverige skakat igen.

För bara två dagar sedan meddelade Per Elofsson i ett Instagram-inlägg att han drabbats av stroke. Hälsningarna strömmade in från hela skidvärlden, från namn som Charlotte Kalla och Björn Dählie.

Tidigare förbundskapten

Nu berättar före detta förbundskaptenen och Ida Ingemarsdotters tränare Joakim Abrahamsson, i en intervju i NSD, att han också drabbats av stroke.

”Höll på att ramla”

49-årige Abrahamsson säger i intervjun med NSD att han vaknade med en konstig känsla i kroppen. Han kände domningar i fingrarna och att ena benet inte bar honom.
– Jag höll på att ramla så jag tog ett kliv till men det var samma sak då, jag hade inte kontroll på högerbenet, det bar inte, säger Abrahamsson till NSD.

120103 Skidor, Tour de Ski, 3 km dam: Joakim Abrahamsson, förbundskapten.
© Bildbyran – 73408

Joakim Abrahamsson var framgångsrik ledare för längdlandslaget fram till 2011, då Rikard Grip tog över. 2011 prisades Abrahamsson som ”Årets ledare” på Idrottsgalan.

På senare tid har 49-åringen varit personlig tränare till Ida Ingemarsdotter. Men när han kan vara tillbaka i skidspåren är oklart.
– Jag måste vara ärlig med mig själv nu, hur jag känner mig. Prio ett är att i första hand ta mig tillbaka till ett arbetsliv och kunna leva ett bra liv. Sen får vi ta nästa steg, säger han till NSD.

120107 Skidor, Tour de Ski, dam, 10 km klassiskt: Joakim Abrahamsson, förbundskapten Sverige.
© Bildbyran – 73414

– Allt ligger mycket stilla. Det finns inte på kartan att ge sig ut på såna saker. Sen är det klart att jag kan prata med Ida, men det blir mycket mer begränsat. Jag har svårt att se att det blir några skidtävlingar före årsskiftet, säger Abrahamsson.

Läs mer:

Världscupen i skidor 2018/19 – TV, stream och program

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);