Svenske OS-hjälten Johan Olsson slår tillbaka – efter norska skidattacken

Den svenske krönikören Torbjörn Nordvall sågade de svenska herråkarna i norsk press.
Det på grund av att han ansåg de vara dåligt tränade.
Nu slår VM-hjälten Johan Olsson, som jobbar i laget, tillbaka.

De svenska herrarna har haft en tuff säsong. I helgens tävlingar i Otepää var Viktor Thorn bästa svensk på en elfteplats medan resterande svenska åkare var långt efter.

Sågas i Norge

Totalt har det endast blivit en pallplats för herrarna i vinter. Den kom i premiären när Calle Halfvarsson kom trea i finska Ruka.

130105 Skidor, Tour de Ski, dam, 10 km klassisk stil: Torbjörn Nordvall, Charlotte Kalla, Sverige. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Efter de sviktande resultaten får de svenska herråkarna ta emot stenhård kritik i norsk press.

Med rubriken: ”SÖK AKUTHJÄLP I NORGE, SVERIGE” i tidningen Nettavisen skriver den svenske före detta presschefen Torbjörn Nordvall att de svenska åkarna är dåligt tränade.

”Sök akuthjälp”

Medan de svenska skiddamerna dansar i målområdet och kämpar sig till pallplaceringar gång efter gång så fortsätter herrarna att famla i blindo och underpresteraDe svenska herrarna gör helt enkelt inte jobbet som krävs för att på allvar ta upp konkurrensen med ryssar och norrmän.”, skriver Nordvall i tidningen och fortsätter:

Mitt råd är att Sverige kontaktar Norge och ber om akuthjälp innan vi sjunker ännu djupare i snödrivan vi hamnat i”.

Olsson slår tillbaka

Inför säsongen fick den förre åkaren Johan Olsson, med bland annat två OS- och VM-guld på meritlistan, en roll som tränare i det svenska herrlaget.

Han reagerar starkt på kritiken och slår tillbaka mot Nordvall.
– Det är ju skitlätt att säga så på avstånd. Men jag har då inte sett så många besök av de som påstår att våra åkare är för dåligt tränade. Som tittat i våra träningsdagböcker och sett vad vi gör, säger Olsson till Expressen och fortsätter:
– De bara gissar.

Skid VM 2019 avgörs i Seefeld in Tyrol och Innsbruck i Österrike mellan 19 februari och 3 mars 2019.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=1&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Landslagschefen Rikard Grip rasar – efter utspelet om skid-VM: ”Osmakligt”

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);