Svenske legendarens vrede – efter dopinganklagelsen mot Sverige: ”Jag blir bara så less”

En svensk pekas ut som dopad i ny dopinggranskning som slår hårt inför vinter-OS.
Nu kliver svenske legendaren Anders Södergren ut för att visa sitt missnöje.
– Svenskarna är rena som tusan! Det är jag helt säker på, säger han till Sportbladet.

I går slog en ny dopinggranskning ned som en bomb i skidvärlden bara några dagar inför vinter-OS. SVT:s ”Uppdrag granskning” har i samarbete med flera andra internationella medier presenterat nya uppgifter. Efter att ha gått igenom en databas på över 10 000 blodtester från runt 2 000 längdskidåkare offentliggör man att en tredjedel av medaljörerna från 2001 och framåt har misstänkt höga värden.

”Den är rentav oseriös”

Och en svensk åkare pekas ut som dopad. Inget namn har blivit offentligt än, men nu kliver förre längdskidåkaren Anders Södergren ut med stor besvikelse mot Uppdrag granskning.
– Det var ju något liknande inför förra OS, då hade Uppdrag granskning ett program som det blev mycket fokus kring. Den gången tycker i alla fall jag att det var en sjukt dålig granskning. Är man lite insatt så ser man att den rentav är oseriös. Nu har jag inte sett det här programmet så jag kan inte uttala mig för mycket om det, men det är ju så här inför varje mästerskap. Det kommer alltid massa listor, men man får aldrig några namn – aldrig något konkret, säger Södergren till Sportbladet.

”Jag blir bara så less”

Men engelska tidningen Sunday Times tog allt ett steg för långt genom att publicera dopinggranskningen med en stor och väldigt tydlig bild på Södergren på sin förstasida.
– Jag blir bara så less på att det är samma visa inför varje mästerskap. Att man tar upp sådana här grejer för att skapa fokus eller klick eller vad det nu är man vill ha, istället för att fokusera på det sportsliga, säger svenske skidlegendaren till kvällstidningen och är helt hundra på att svenska åkarna är rena.
– Ja, svenskarna är rena som tusan! Det är jag helt säker på.

Dela artikeln om du håller med om ilskan!

LÄS MER: Peter Forsbergs nya oerhört ärofyllda uppdrag i OS: ”Det blir ett minne för livet”

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!

Sanning!

A post shared by Sportbibeln (@sportbibeln.se) on