Svenska svaret efter norska bluffen – inför glödheta stafetten: ”Jag hade varit nervös då…”

Therese Johaug öppnade för att köra sistasträckan.
Men allt var bara en taktisk bluff för att lura Sverige.
– Jag hade varit nervös om jag var norsk, svarar Frida Karlsson kaxigt.

Både Sverige och Norge drog ut på det in i det sista men nu har båda stafettlagen blivit offentliggjorda inför torsdagens lopp. Sverige formerar laget med Jonna Sundling på förstasträckan, följt av Charlotte Kalla, Ebba Andersson och sedan Frida Karlsson på sistasträckan.

Johaugs bluff

Medan Norge väljer Tiril Udnes Weng på förstasträckan, sedan Heidi Weng, Therese Johaug och debutanten Helene Marie Fossesholm på sistasträcka. Det som sticker ut mest är just Johaug på tredjesträckan istället för att avsluta stafetten.

Therese Johaug, skidor
210302 Frida Karlsson of Sweden celebrates behind Therese Johaug of Norway after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0090

Under skid-VM har norska skiddrottningen, med två VM-guld hittills i Oberstdorf, öppnat för att välja sistasträcka. Men erkänner hon att det en taktiskt bluff bara för att lura Sverige inför laguttagningen.
– Ja, det var det. Det är viktigt att vara taktisk, eller hur? Jag vet inte vad svenskarna tänkte om det. Det får de själva svara på, säger hon enligt Sportbladet.
– Vi hade en diskussion ihop med tränarna. Både jag och Helene (Fossesholm) kunde tänka oss att köra sistasträckan, men vi kände att det är bäst för laget om jag tar tredje och Helene fjärde.

Frida svarar

Det norska laget blev dock ingen större chock för Sverige som inte fokuserat så mycket på vilken sträcka Johaug väljer.
– Vi trodde att hon skulle ta någon av de två sista sträckorna, men vi har inte spekulerat mer än så, säger Frida Karlsson enligt SportExpressen.
– Det är jättesvårt att veta hur andra ställer upp sitt lag. Vi har bara gjort den laguppställningen som vi tror kommer föra den svenska flaggan snabbast från start till mål, säger Charlotte Kalla till kvällstidningen.

Frida Karlsson, skidor
210303 Frida Karlsson of Sweden at a press event with the Swedish Cross Country Skiing team during the FIS Nordic Ski World Championships on March 3, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0093

Norge har även varit väldigt tydliga med att det är Sverige som är stora favoriter i stafetten. Och det är en favoritroll som Frida Karlsson gärna tar.

På Sveriges presskonferens under onsdagen skickade nämligen Frida en kaxig passning till Norge. När 21-åringen sa att hon ”hade varit nervös om hon var norsk”.

Dela artikeln om du håller tummarna för Sverige i VM-stafetten!

LÄS MER: Therese Johaugs missnöje mitt under VM – berättar nu om stora oron inför OS: ”Då har jag inte lust med det”

Få våra nyhetsbrev!