Svenska stjärnornas hårda kritik mot Therese Johaug – efter orden om Frida Karlsson: ”Vi bryr oss inte…”

Hon stack ut hakan rejält om Frida Karlsson.
Nu slår Sverige tillbaka mot Therese Johaug.
– Vi bryr oss inte om vad hon säger, säger Maja Dahlqvist.
– Hon vet inte hur Frida har det, säger William Poromaa.

Frida Karlsson har haft ett tufft OS, med tre prestationer som lämnat mycket kvar att önska. I de individuella tävlingarna har hon varit långt ifrån medaljer tidsmässigt, och i stafetten så gick Karlsson på nytt ut för hårt, och tappade tid på rivalerna, när Sverige trots allt lyckades rädda ett brons.

Slår tillbaka mot Johaug

Dessutom så har Karlsson varit rejält sliten efter tävlingarna, då hon vid två tillfällen fått hjälp i målgången efter att ha tagit ut sig så pass att hon knappt klarat att stå upp själv. Det fick Therese Johaug att reagera starkt, efter stafetten i lördags.

– Hade det varit jag hade jag åkt hem. Hon är inte i form, sa hon.

220214 Therese Johaug of the Norwegian national cross-country skiing team during day 10 of the 2022 Winter Olympics on February 14, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men i Sverige håller man inte med om Johaugs utspel – och man menar att hon över huvud taget inte borde uttala sig. Maja Dahlqvist är Frida Karlssons bästa vän och rumskamrat under mästerskap, och slår nu tillbaka mot den norska stjärnan.

– Jag tror inte att någon av oss bryr sig om att Therese vill att Frida ska åka hem. Vill Frida starta, då startar hon, säger Dahlqvist till Dagbladet.

”Hon vet för lite”

Även William Poromaa reagerar med ilska när han får frågan av Dagbladet, skriver tidningen.

– Jag tycker att Therese vet för lite för att uttala sig. Hon vet inte hur Frida har det, och Frida måste själv känna vad som händer i kroppen, och huruvida hon vill köra vidare eller inte säger han.

220201 Maja Dahlqvist of Sweden during a cross-country skiing training session ahead of the 2022 Winter Olympics on February 1, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

William Poromaa tror samtidigt att Karlsson är på väg mot bättre form.

– Hon är fokuserad på det som kommer. Det är klart att hon tycker att det varit tufft med resultaten, men det är bara att håla fokus och blicka framåt, säger han.

LÄS MER: Landslagsprofilens ord om Frida Karlsson – slår tillbaka mot alla kritiker: ”Det ska man ha med sig…”

Få våra nyhetsbrev!