Svenska sprintherrarnas OS-revansch – till stafettfinal efter rejält styrkebesked

På damsidan lyckades Charlotte Kalla och Stina Nilsson ta sig till final i sprintstafetten.
På herrsidan blev det lika stor succé när Calle Halfvarsson och Marcus Hellner visade rejält styrkebesked – och tog sig till final.
Nu väntar rejäl blågul medaljjakt!

Tidigare på förmiddagen infriade svenska superduon Charlotte Kalla och Stina Nilsson alla förväntningar genom att ta sig vidare till final i sprintstafetten efter ett rejält stavdrama. Kort senare var det dags även för de blågula herrarna att ta gruvlig revansch för den misslyckade herrstafetten i helgen.

Hellners perfekta start

Marcus Hellner inledde även strålande på förstasträckan och Sverige var i ledning vid första växlingen. Sedan tog Calle Halfvarsson över och behöll ett stadigt grepp om förstaplatsen i semifinalen.

En ledning som sedan växlades mellan Sverige och OAR under resten av loppet ända fram till målgång. Sverige och OAR drog ifrån de övriga och i slutändan blev det aldrig riktigt nervöst. Svenska herrarna lyckades ta sin revansch och kvalificera sig till final som tvåa i den ena semifinalen.
– Det var skönt att se, sammanfattar Kanal 5-experten Anders Södergren.

Dubbla medaljjakter

Finalerna i sprintstafetten drar igång vid 11, först damerna och sedan herrarna. Då går våra fyra svenska åkare för dubbla medaljjakter!

Dela artikeln för att hylla Halfvarsson och Hellner!

LÄS MER: Allt du behöver veta om OS 2018 i Pyeongchang

Se avslutningen här:

Sanslösa staffetdramat: Kalla bröt staven – men superduon fixade finalplats ändå