Svenska skidtalangens mardrömsbesked – nu är säsongsinledningen hotad

Sofia Henriksson har haft många käppar i hjulet under sin seniorkarriär.
Nu kommer nästa bakslag för 24-åringen.
Via Instagram meddelar hon att hon drabbats av dubbla frakturer i handen och kan missa inledningen av säsongen.

Sofia Henriksson var med och vann JVM-guld i stafett 2013 och 2014. I början av den senare säsongen tog hon dessutom flera fina placeringar i världscupen som fick världseliten att höja på ögonbrynen.

Drabbad av ny skada

Men sedan dess har det varit tyngre för 24-åringen. För tre år sedan fick hon förbud från att tävla på grund av en ätstörning och hade flera skador och sjukdomar som satte käppar i hjulet för framtiden.

Henriksson, ursprungligen från Piteå, drabbades i början av sommaren en fraktur i bröstbenet – och nu kommer nästa tunga skadebesked. Talangen från Piteå meddelar via Instagram att hon drabbats av dubbla frakturer i handen.

”Trodde måttet av otur var rågat, tills igår…”, skriver Henriksson på sin Instagram.

Frakturerna fick hon efter en, vad hon beskriver, som ”en rejäl krasch med cykeln”.

Om sex veckor körs längdpremiären i Bruksvallarna. Men Henrikssons medverkan är i den stora riskzonen och riskerar att missa premiären.

”Jag hade velat vara med”

JVM-guldet 2013 tog hon med bland annat Jonna Sundling och Stina Nilsson. Men efter alla skador är hon varken med i Rikard Grips A- eller B-landslagstrupp till årets säsong.

Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

I en intervju med SportExpressen för ett par veckor sedan konstaterade hon att det beskedet inte kom som en större chock.
– Jag förstod att det skulle kunna bli så, eftersom jag knappt kunde tävla på hela vintern, och andra tjejer har gjort väldigt bra resultat – det är tufft att komma in i lagen! Samtidigt var det en besvikelse, jag hade ju velat vara med. Och jag tror själv att jag platsar där, om jag bara får de här skadorna ur vägen och får träna som jag vill. Men då får jag bevisa det i framtiden, sa Henriksson då till tidningen.

Dela för att stötta Sofia Henriksson!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/rzBCOn8TdNHU-4e2IS6c8crVL_2807eZmDMs6nf_w15l5Iqeyq-h1u38bPgTs3CX?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Norska stjärnan ställer in efter allvarlig olycka: ”Situationen var kritisk”

Ebba Anderssons stora glädjebesked: Helt återställd efter oroväckande skadan

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);