Ebba Anderssons stora glädjebesked: Helt återställd efter skadan

Ebba Anderssons stora glädjebesked: Helt återställd efter oroväckande skadan

Ebba Andersson har slitit med en gammal knäskada under sensommaren.
Men nu kommer det stora glädjebeskedet.
Skidtalangen är äntligen tillbaka i full träning igen.

Ebba Andersson är en av svensk skidåknings stora framtidshopp. Förra året tog 21-åringen tre guld på JVM och i OS i Pyeongchang fick hon chansen i stafetten.

Vann OS-silver

Det slutade med dundersuccé och Andersson var med i laget som tog hem OS-silvret. Men de senaste åren har, trots framgångarna, varit tuffa.

Ebba Andersson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Anderssons imponerande start på seniorkarriären, och hårda försäsong, har inte varit helt problemfri. 21-åringen körde det tuffa rullskidsloppet Lysebotn Opp i Norge tidigare i somras där hon kom trea efter Charlotte Kalla och Therese Johaug.

Men strax efteråt kom ett oroande besked.  Knät som hon tidigare haft problem med, och tvingades till dubbla operationer för, har börjat krångla igen. Det gjorde att Andersson avstod från landslagslägret i italienska Toblach.

Anderssons glädjebesked

I stället var hon kvar på hemmaplan – men nu kommer ett glädjande besked.

Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Knät har svarat bra på den korta rehabiliteringsperioden och jättetalangen är tillbaka i förberedelserna inför vinterns säsong.
– Det ser väldigt bra ut för Ebba. Hon är redan tillbaka i normal träning, säger Magnus Oscarsson, läkare i skidlandslaget, till SportExpressen.

”Inget är trasigt”

Om tre veckor åker Andersson tillsammans med resten av det svenska längdlandslaget till Italienska Val Senales för försäsongsläger på glaciären.

Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Gällande de nya knäproblemen säger Oscarsson att belastningen helt enkelt blev för hög.

Beskedet om Anderssons status är glädjande inför den stundande säsongen och ett klartecken för de fortsatta förberedelserna.
– Det är inget som är trasigt. Inget som är strukturellt fel med knäet. Men ibland kan det bara bli så här, säger Oscarsson till SportExpressen.

Dela för att visa ditt stöd för Ebba Andersson i vinter!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/rzBCOn8TdNHU-4e2IS6c8crVL_2807eZmDMs6nf_w15l5Iqeyq-h1u38bPgTs3CX?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Norska stjärnan ställer in efter allvarlig olycka: ”Situationen var kritisk”

Enorma norska hyllningen till svenska skidtalangen – efter sanslösa resultatet