Svenska skidstjärnan om hemska sanningen bakom tårarna i OS 2018: ”Jättejobbigt”

Sara Hector kämpade sig tillbaka från en svår knäskada till OS 2018.
Nu berättar hon om sjukdomen i familjen som helt förändrade allt.
– Jag minns hur jag bara satt och grät hela flygresan hem, säger hon till Sportbladet.

2015 drabbades Sara Hector av en tuff knäskada och rehabiliteringen var inte alls lätt. Men svenske storslalomspecialisten kämpade sig tillbaka även om det tog lång tid och motivationen inte alltid var på topp.

Hectors tårar i OS

Till OS 2018 i Pyeongchang tog sig Hector tillbaka till världstoppen och hade chans på medalj efter första åket. Men ett sämre andraåk förstörde den drömmen och efter loppet tog tårarna över.
– Jag har kämpat så jäkla hårt och jobbat som sjutton. Jag hade ett mål och nådde det inte. Fan, jag kan inte rå för att jag blir lite emotionell, sa hon då.

Nu kommer sanningen fram om tårarna och den hemska sanningen som legat dold under ytan. Där Hectors tårar kom efter något mycket värre än en knäskada.

”Bara satt och grät”

För runt 1,5 år sedan drabbades Saras mamma Maria av den obotliga muskelsjukdomen ALS. En sjukdom som förlamar kroppen och leder till döden.

Skidsvenskan fick beskedet inför en flygresa från Los Angeles och vardagen för familjen har inte varit sig lik sedan dess.
– Jag minns hur jag bara satt och grät hela flygresan hem, säger hon i en intervju med Sportbladet.
– Det är något helt annat än idrotten och en väldigt jobbig situation på ett helt annat plan. Jag älskar min mamma hur mycket som helst och jag vill ha med henne i hela mitt liv. Att gå igenom det här är jättejobbigt mentalt.

”Väldigt tacksam”

Snart börjar ännu en skidsäsong och för Hector är självklart det stora målet hemma-VM i Åre. Och vid sidan av skidbackarna fortsätter kampen med mammans vardag med ALS.

Tillsammans med lagkamraternas stöd ska Sara Hector ta sig igenom allt och återigen nå världstoppen i alpint.
– Jag är väldigt tacksam, många frågar ofta hur det är och de finns där om jag behöver prata med någon, säger hon till kvällstidningen.

Dela artikeln för att stötta Sara Hector under tuffa tiden!

LÄS MER: Therese Johaug om Kallas senaste drag: ”Det är helt sjukt!”

Svenskdoldisens knock – slog norska skidstjärnan i stenhårda tävlingen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);