Svenska skidskyttetalangen Tilda Johanssons chockbesked – pausar karriären helt: ”Det är hjärtekrossande”

Hon vann hela IBU-cupen förra året.
Nu pausar Tilda Johansson, 24, karriären.
”Det är hjärtekrossande”‚ skriver hon på Instagram.

Trots att Tilda Johansson misssade delar av förra säsongen som en följd av Covid-19 så stod hon för en enorm prestation då hon vann hela IBU-cupen. Det blev ett drama in i den sista tävlingen, men efter ett stort drama blev hon totalvinnare, vilket ledde till chanser i världscupen.

Tilda Johanssons chockbesked

Tilda Johansson fanns med i den svenska truppen när det var världscuppremiär i Östersund, men där svek resultaten. Väl tillbaka i IBU-cupen har de dåliga resultaten avlöst varandra, men hon fanns med när det var tävlingar i Martell så sent som i helgen. Men till nästa helgs tävlingar finns talangen inte med. Johansson meddelar nämligen att hon pausar karriären på obestämd tid.

231203 Tilda Johansson of Sweden after competing in women’s 10 km pursuit during the IBU World Cup on December 3, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Detta till en följd av bristande motivation och glädje till sporten, skriver hon själv.

”Det senaste året har varit extremt påfrestande, både fysiskt, men mestadels psykiskt. Jag har slitit mycket med motivationen, viljan och glädjen till denna sport. Detta har påverkat mig psykiskt, jag som person och mitt mående”, skriver hon.

“Det är hjärtkrossande”

Tilda Johansson menar att det hela är ”hjärtekrossande”, men nödvändigt.

”Elitidrott är tufft och jag beundrar och se upp till alla inom den branschen. Men, i dagsläget är den branschen inte det bästa för mig och det är hjärtekrossande, för jag älskar skidskytte. Jag anser inte att det är där jag trivs och mår som bäst just nu, det har iallafall inte varit så. Jag har gett det ett försök, men jag har kommit fram till att det nu är dags att agera och jag kommer därför att ta en paus från skidskytte på obestämd tid för att hitta tillbaka till mig själv”.

231126 Tilda Johansson Of Sweden competes in the women’s 15 km individual during the IBU World Cup on November 26, 2023 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Tilda Johansson är dock tydlig med att hon inte säger adjö för gott, men att hon behöver hitta ”den bästa versionen av sig själv”.

”Vad det blir framöver återstår att se, men nu ska jag fokusera på mig själv och se till att jag blir den bästa versionen av mig själv! Tack till alla som tror, hjälper och hejar på mig! Jag ser framemot att få visa er Tilda 2.0”.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev