Svenska skidprofilens oväntade upptäckt mitt i natten – konfronterar tjuv i bara kalsonger: ”Ursäkta!?”

Snacka om att få oväntat besök mitt i natten.
När skidprofilen Mathias Fredriksson gav sig ut i bara kalsonger för att konfrontera en tjuv på tomten.
– Jag hade ingen aning om vem det var, säger SVT-experten till Sportbladet.

Runt tvåtiden natten till onsdagen fick förre skidåkaren Mathias Fredriksson högst oväntat besök vid sitt hem i Östersund. Han gick för att titta ut genom fönstret och såg då en okänd man på tomten.

Oväntat besök

SVT-experten Fredriksson rusade ut i bara kalsonger för att konfrontera mannan och inledde med orden: ”Ursäkta, vad gör vi här då!?”. Det visade sig att mannen var en tjuv men lyckades bara komma undan med ett par skor i stöldgods.
– Jag hade ingen aning om vem det var, mer än att han inte skulle vara inne på vår gård då det är staket runt. Så att han var fel förstod jag men jag visste inte mer än så. Sen såg jag senare på övervakningskameror att han tog mina Salomon-skor, han snodde mina träningsskor. Inte mer än så, berättar skidprofilen för Sportbladet.

Mathias Fredriksson, skidor
Mathias Fredriksson. FOTO: Instagram.

Han hade heller inga som helst problem att ge sig ut på snön mitt i natten iklädd endast sina underkläder. 
– Nej, det hade jag inte, haha. Någon som inte skulle vara där var inne på vår gård och jag försökte ta reda på varför. Jag hade inga kläder i köket när jag tittade ut. Men jag hade tofflor på mig så jag var inte barfota i alla fall, säger han till kvällstidningen.

Pratat med polis

På onsdagskvällen publicerade Fredriksson rörliga bilder från övervakningskameran till sina Instagramföljare och han verkar ändå ta mötet med tjuven på ett lättsamt sätt.
– Ja, det var lite annorlunda. Det är inte varje gång någon kommer och snor ett par träningsskor som luktar sådär. Han lär väl snart märka att de inte luktar hallon direkt, säger 47-åringen som inte har några planer på att polisanmäla nattbesöket.
– Det är ingen idé att polisanmäla för ett par skor. Det känns som polisen har annat att göra. Men jag har pratat med polisen ifall det har varit på andra ställen. Det vet jag inte.

Mathias Fredriksson, skidor
Mathias Fredriksson. FOTO: Instagram.

Mathias Fredriksson avslutade den aktiva skidkarriären 2012 efter att ha deltagit i sammanlagt 4 OS och 8 VM under karriären. Hans medaljskörd blev 1 OS-brons, 2 VM-silver och 2 VM-brons samt 9 vinster i världscupen och en totalvinst 2003.

Se videon:

LÄS MER: Ebba Anderssons nya ord om Linn Svahn – det har hänt efter stora bråket: ”Det är klart att…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!