Ebba Anderssons nya ord om Linn Svahn – det har hänt efter stora bråket: ”Det är klart att...”

Ebba Anderssons nya ord om Linn Svahn – det har hänt efter stora bråket: ”Det är klart att…”

Linn Svahn och Ebba Andersson rök ihop.
Nu berättar den sistnämnde att bråket är löst.
– Så klart så är det viktigt att man tar upp såna här saker, säger hon till Aftonbladet.

Det var under premiärhelgen i Ruka, på söndagens heldramatiska avslutning, som en krasch uppstod. I huvudrollen var, tyvärr, flera svenska stjärnor, däribland Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Ebba Andersson.

Har nu pratat ut

Enligt Svahn och Dahlqvist så var Ebba Andersson boven i dramat, och alltså den person som orsakade kraschen som tv-bilderna missade helt, och efteråt så var succéåkaren Svahn upprörd.

– Jag tycker det var jäkligt lätt att undvika det. Det var bara så onödigt gjort…, sa hon efteråt.

Linn Svahn, skidor
201128 Linn Svahn of Sweden after competing in the Women’s Cross Country Skiing 10 km Classic Technique during the FIS Cross-Country World Cup on November 28, 2020 in Ruka. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN / COP 211 / XX0008

Det svenska landslaget sa direkt efteråt att man skulle hålla lite av ett krismöte för att rensa luften och få ut alla känslor, och nu, inför landslagets egna tävlingar i Östersund, så har man gjort precis det, berättar Ebba Andersson.

– Ja, men så klart så är det viktigt att man tar upp såna här saker. Egentligen så fort som möjligt och vi fick tillfälle till det innan vi drog ifrån Ruka, säger Andersson till Aftonbladet, och fortsätter:

– Det är bra att få rensa luften och det som har skett och sen blicka framåt och kanske lära sig av en sån typ av situation.

”Har byggt upp julstämningen”

Ebba Andersson menar att hon och Linn Svahn vanligtvis är bra kompisar, och det är ingenting som förändrats.

– Vi hade ett bra snack, jag och Linn. Det är inga hard feelings varken från mig eller henne. Vi hade en trevlig helg i Ruka. Bodde tillsammans där. Peppade varandra och byggde upp julstämningen och det har vi kunnat fortsätta med i Saxnäs. Det är inte bara Tour de Ski som närmar sig. Det är ju faktiskt också jul.

Ebba Andersson, skidor
201128 Ebba Andersson of Sweden after competing in the Women’s Cross Country Skiing 10 km Classic Technique during the FIS Cross-Country World Cup on November 28, 2020 in Ruka. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN / COP 211 / XX0008

Frida Karlsson berättar att hon ser incidenten som enbart något positivt.

– Tänk, vi var fem tjejer i tätklungan i vita dräkter. Att vi ska ha ett sådant krismöte efteråt för att vi har varit så heta i tätklungan visar bara på vilken styrka vi har i vårt lag just nu. Just att det blev så i målgång och i den mixade zonen är för att alla vill så mycket och för att vi har sådana tävlingsskallar. Det är inget illa ment mot någon, säger hon.

LÄS MER: Norska oron efter Sebastian Samuelssons stora framgång: ”Vi är rädda att han ska…”

Få våra nyhetsbrev!