Svenska landslagets avgörande besked till Linn Svahn om skid-VM – stenhårda kravet: ”Det är klart att…”

Linn Svahn kämpar för att ta en plats till skid-VM.
Tyvärr stärkte inte helgens insats hennes möjligheter till en VM-biljett.
– Det är klart att man hade velat se henne lite längre upp i listan, erkänner landslagschefen Anders Byström för SVT.

I slutet av förra året gjorde Linn Svahn äntligen comeback efter sin långa skadefrånvaro. Nu gör svenskan allt för att lyckas knipa en biljett till skid-VM som drar igång om drygt en månad.

Svahns missräkning

Men det är kort om tid kvar för 23-åringen som ännu inte tävlat i världscupen den här säsongen och det återstår bara två tävlingshelger innan den svenska VM-truppen spikas. Därför var helgens insats i Skandinaviska cupen oerhört avgörande för Svahn.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
221216 Linn Svahn, Östersunds SK under lottningen inför damernas sprint under Ford Smart Energy Cup i skidor den 16 december 2022 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0117

Det blev dock besvikelse då svenskan åkte ut redan i semifinal i Falun. Efter loppet skyllde Svahn på hennes skidor som det stora problemet.
– Det känns som att VM-formen inte är långt borta, jag måste bara få förutsättningar för det, sa hon efter sprinten.

LÄS MER: Stina Nilssons ärliga ord efter första tävlingshelgen i IBU-cupen – hyllas efter succéloppet: ”Härligt Stina!”

Landslagets besked

Inte heller svenska skidlandslaget var särskilt nöjt med Svahns sprinttävling i helgen.
– Det är klart att man hade velat se henne lite längre upp i listan, men det finns en del förklaringar till det, säger landslagschefen Anders Byström till SVT Sport.
– Jag sa i går att det nog är bra om man kommer till final och visa att man har något i världscupen att göra. Men nu var det extrema förhållanden och hon säger själv att hon inte hade så bra under fötterna. Då är det svårt att göra sig rättvisa. Jag tycker ändå att det fanns tendenser i hennes åkning som var positiva.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anders Byström, skidor
221118 Anders Byström under Sverigepremiären den 18 november 2022 i Bruksvallarna. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0105

Svenska landslagschefen levererar sedan ett hårt och tydligt besked för Linn Svahn i kampen för en VM-plats till mästerskapet i slovenska Planica 21 februari till 5 mars.
– Dit är det en bit än. Det krävs ganska mycket dit. Det är en kvalprocess kvar dit, men en Linn Svahn i slag som före skadan vill alla se, erkänner Byström i intervjun.

LÄS MER: Therese Johaugs stora avslöjande om barnet – och Frida Karlssons klockrena passning: ”Åh, nej…”

Här näst väntar världscuptävling i Livigno, Italien, och därefter återstår endast Les Rousses, Frankrike, innan den blågula VM-truppen spikas. Det återstår en ledig plats till sprinten då Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Emma Ribom och Johanna Hagström redan är uttagna till skid-VM.

Förtjänar Linn Svahn en plats i VM-truppen? Dela artikeln och säg din åsikt!