Stina Nilssons ärliga ord efter första tävlingshelgen i IBU-cupen – hyllas efter succéloppet: ”Härligt Stina!”

Stina Nilsson har haft en tuff säsong som skidskytt.
Men i helgen kom svenskans bästa placering för säsongen.
”Nöjd nöjd nöjd”, skriver hon själv på Instagram om succéloppet.

Det har hittills varit en mycket tuff säsong för Stina Nilsson. Under sin tredje säsong som skidskytt har svenskan inte alls fått det att stämma under världscupen.

Tufft för Stina

Hennes bästa placering bland världseliten var en blott 33:e plats, därför kom det inte helt oväntat att Nilsson petades från svenska truppen till världscupen inför helgen. Istället fick 29-åringen kliva tillbaka till IBU-cupen igen, nivån under världscupen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221216 Stina Nilsson of Sweden after competing in women’s biathlon 7,5 km sprint during the IBU World Cup on December 16, 2022 in Annecy-Le Grand Bornand. Photo: Christian Manzoni / Nordic Focus / BILDBYRÅN /

Planen var att Stina skulle hitta tillbaka till självförtroendet och ta topplaceringar för att förtjäna sin plats i världscupen igen. Men svenskan fick en blytung start på helgen i fredags distanstävling med sex bom och hela fyra minuter bakom täten när loppet skulle sammanfattas.

LÄS MER: Jättefiaskot för Stina Nilsson efter tuffa petningen – gick i mål hela fyra(!) minuter efter i mardrömslopp

Nilsson hyllas

Bättre gick det på lördagen istället när Nilsson körde upp sig och gick i mål på en femteplats i sprinten. På söndagen såg det sedan ännu bättre ut när hon ledde loppet efter första skyttet men sedan kom tre bom i det andra skyttet och svenskan fick nöja sig med en niondeplats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
Stina Nilsson gör tummen upp efter helgens tävlingar i IBU-cupen. FOTO: Instagram

Stina Nilsson var rejält nöjd med helgen och säsongens bästa placering när femteplaceringen resulterade i en blomsterceremoni för henne.
”Bra åkning, 1-1 och blomster. Nöjd nöjd nöjd”, skriver Stina på Instagram efter helgens lopp, tillsammans med en bild på henne och en bild från prisceremonin, se det här nedanför.

LÄS MER: Björn Ferry utesluter Stina Nilsson från VM-truppen – riktar nu tydlig kritik: ”Det är det som inte stämmer”

Inlägget på Instagram har fått över 18 000 gilla-markeringar och det märks att svenska folket verkligen gläds med henne efter den tuffa vintern. 29-åringen hyllas också av många i kommentarsfältet, se själv här nedanför.
”Härligt Stina! Kämpa på”, skriver en följare.
”Du ser, du vet att vi är många som håller på dig”, skriver en annan.
”Vill så gärna att du ska lyckas. Bra jobbat!, skriver en tredje i kommentarerna.

Vad tycker du om Stina Nilssons säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: