Svenska guldfavoritens jätteilska efter OS-medaljmissen i natt: ”Jag såg svart”

Allt var som upplagt för OS-guld för storfavoriten Sandra Näslund.
Men något gick väldigt snett och svenskan missade alla tre medaljer.
– Jag såg svart, säger en ilsken Näslund efter loppet i natt och hon lämnade även in en protest.

Hon har varit totalt överlägsen under hela säsongen. Sandra Näslund kom som en av de största guldfavoriterna till OS 2018. Men finalen av damernas skicross slutade inte i guldtårar utan i ilsketårar för svenskan.

Finalen i natt blev väldigt tajt med väldigt mycket närkontakt mellan de fyra åkarna. När kanadensiskorna Brittany Phelan och Kelsey Serwa drog i från i täten fick Näslund göra upp med Fanny Smith om OS-bronset. Då syntes det tydligt hur åkarna knuffades flera gånger och Näslund fick tyvärr ge sig i kampen och gick i mål på en mycket tung fjärdeplats.

”Vafan håller du på med?”

Efter den svidande medaljmissen visade svenskan stort raseri och kastade stavarna efter målgången. Dessutom lämnade hon in en protest mot Smiths agerande, men den avslogs av juryn.
– Hela rakan där upp tycker jag att hon stänger mig. Sedan börjar jag armbåga henne lite och då börjar hon skrika, så då skriker jag tillbaka, säger Näslund enligt Sportbladet.
”Vafan håller du på med!?”, kunde man höra i kamerorna när Smith tog sig förbi Näslund under loppet.

”Det var inte rättvist”

När sedan Näslund mötte journalisterna efter finalloppet gick ilskan och alla förväntningar inför den här OS-finalen över till frustrerade tårar.
– Jag åkte hit för att ta guld och det slutar med en fjärdeplats så det är en stor besvikelse. Sedan tycker jag inte att det var rättvist i finalen heller. Kanadensarna åker riktigt bra så de förtjänar framgångarna men jag och Fanny hade lite fajter där uppe som inte var rättvisa, säger Näslund till Sportbladet.
– Jag tycker att hon stänger mig när jag är på väg om. Dumt nog börjar jag göra samma fula grej tillbaka så jag är inte så mycket bättre själv. Man blir förbannad när hon stänger mig och så kommer andra kanadensaren om också. Då såg jag svart.

Dela artikeln för att stötta Sandra Näslund efter medaljmissen!

LÄS MER: Kravet efter makalösa OS-genombrottet: Ge Hanna Öberg Bragdguldet!

Sanningen bakom Marcus Hellners OS-avhopp i förtid – som nu hyllas stort

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);