Sanningen bakom Marcus Hellners OS-avhopp i förtid – som nu hyllas stort

Marcus Hellner var given på lördagens avslutande femmil.
Men nu har 32-åringen vänt och bestämt sig för att lämna OS 2018.
Ett beslut som Marcus Hellner nu hyllas för när sanningen kommer fram.

Det var direkt efter onsdagens sprintstafett som Marcus Hellner överraskade alla och meddelade att han tänker nobba lördagens avslutande femmil. Hellner var given att köra femmilen och många hade sett fram emot att få se honom köra den klassiska sträckan i hans allra sista OS.

Ger bort platsen till OS-debutant

I natt kom det definitiva beskedet att Hellner står över femmilen och hoppar av OS 2018. Därmed är OS-karriären helt över för svenske veteranen.
– Jag har resonerat fram och tillbaka med Marcus. Och han kände väl att han inte kunnat förbereda sig optimalt för att köra den här femmilen, säger tränaren Lars Selin till SportExpressen.

Nu kommer sanningen bakom beslutet fram – och det är en varm anledning som Hellner nu hyllas för. För istället för Hellner på femmilen får 21-årige OS-debutanten Viktor Thorn chansen.
– Marcus sa att han tyckte det var roligt att höra att Viktor var hungrig på att köra. Och att det i så fall var bättre att Viktor får den platsen, säger tränaren Selin till kvällstidningen.

”Kul att han gav mig platsen”

Thorn hade redan ställt in sig på att lämna Pyeongchang och att hans allra första OS var över. Hittills har det bara blivit ett lopp med en kvartsfinal i sprinten.

Sedan kom gåvan från Hellner.
– Det var kul att han gav mig platsen på det sättet. Han kände väl att han inte kunde vara med och kämpa om en medalj – och då skulle det vara mer värt för mig att få chansen i ett lopp till, säger Thorn till SportExpressen.
– Det här ska bli kul och jag vill ju få till en revansch för det som hände i sprinten.

Dela artikeln för att hylla Marcus Hellners fina beslut!

LÄS MER: Allt du behöver veta om OS 2018 i Pyeongchang

Guldhjälten André Myhrers underbara löfte efter OS-bragden: ”Jag får köpa två…”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);