Svenska alpinstjärnan slutar – endast 29 år gammal: ”Jag är så stolt”

Den svenska alpinstjärnan Kajsa Kling väljer att avsluta karriären.
Hösten 2017 tog hon en timeout under resten av säsongen på grund av en depression och lägger nu skidorna på hyllan.

Den svenska alpinstjärnan Kajsa Kling ställde in hela fjolårssäsongen på grund av depression.
I november meddelade hon sitt beslut.
– Jag mår inte bra och då behöver jag kunna koppla bort den mentala stress det innebär att tävla. Jag vill just nu fokusera på mig själv för att ta mig vidare, sa Kling då i ett pressmeddelande.

Kling avslutar karriären

Nu väljer 29-åringen att avsluta karriären.

I ett öppet brev väljer Kling att berätta om beslutet att lägga skidorna på hyllan.
”Jag känner mig återhämtad sen länge där jag mår bra och kroppen svarar som jag vill på träning, men den motivation som jag trodde skulle komma tillbaka i takt med att jag mår bättre infinner sig inte. Det driv jag haft och fortfarande har inom mig riktas snarare mot annat än just skidåkning på elitnivå. Jag kan inte säga att mitt avslut har blivit som jag tidigare tänkt att det skulle bli, men med ett leende kan jag fråga mig själv hur ofta blir allt som man faktiskt har tänkt sig?”, skriver Kling i brevet publicerat på skidförbundets hemsida.

”Väldigt tacksam”

Kajsa Kling har gjort totalt åtta säsonger i världscupen. 29-åringen från Åre har gjort totalt 179 världscuptävlingar och har två pallplats på meritlistan, en i Super-G och en i störtlopp.. Hon har även deltagit i två Olympiska spel, i Vancouver 2010 och Sotji 2014.

Kling skriver i brevet att hon är tacksam för de människor hon fått lära känna i och runt landslaget genom åren. Men att de två sista åren har varit tuffa.
Det är med blandade känslor som beslutet har tagits men jag känner i mitt hjärta att det är rätt. Jag har vridit och vänt på det i många vändor och det har till slut landat i att jag är klar. Jag är otroligt stolt över det jag har åstadkommit och lyckats med och är väldigt tacksam för alla människor som funnits där i med- och motgång. Utan alla dessa hade ingenting varit möjligt och jag kommer för evigt bära med mig allt jag fått. Jag har varit en del av landslaget i 10 år med blandade resultat och upp- och nedgångar”, skriver Kling i brevet och fortsätter:

”Jag har pushat mig själv så hårt och så mycket jag kan med de förutsättningar jag har haft. Utöver det idrottsliga har jag har fått lära känna fantastiska människor och vi har tillsammans skapat minnen för livet. Det är de människorna och de minnena jag kommer minnas mest från min karriär. Det är en tid som jag kommer se tillbaka på med glädje om än de sista två åren tog mer kraft och energi än det faktiskt gav”.

Vi kommer sakna dig, Kajsa. Dela för att hylla vår svenska OS-skidåkare!

LÄS MER: Charlotte Kallas vackra gest – stöttar norska åkarna i sorgen: ”Hoppas jag kan hjälpa”

Maria Pietilä Holmners stora glädjebesked – efter skadehelvetet: ”Känns fantastiskt!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);