Maria Pietilä Holmners stora glädjebesked – efter skadehelvetet: ”Känns fantastiskt!”

Ryggbesvär tvingade Maria Pietilä Holmner att avsluta karriären.
Nu är dock skademardrömmen över för alpinstjärnan, som kan leva ett aktivt liv igen.

Maria Pietilä Holmner har två individuella VM-medaljer, tre världscupsegrar och hon var med i tre OS.

Det hade kunnat bli fyra, om inte hennes skadeproblem tvingat henne att lägga skidorna på hyllan strax innan OS i Pyeongchang.
– Man ville avsluta fullt ut sista året, men i dag känner jag ingen klump i magen att jag inte fick avsluta som jag ville, säger Pietilä Holmner till Sportbladet.

Glädjebeskedet: ”Helt fantastiskt”

I fyra års tid hade hon stora ryggproblem som bland annat ledde till diskbråck och artros. Hon berättar att hon inte ens kunde vända sig i sängen och tvingades sova på golvet för att få ryggen i ett rakt läge.

Nu berättar den förra alpinstjärnan att hon mår bättre än på mycket länge och kan leva det liv hon vill.
– Jag kan springa och cykla – och göra saker som jag gjorde tidigare i livet, fast på en lite lägre och sundare nivå. Det känns helt fantastiskt. Jag är en sån person som älskar att vara aktiv, säger hon.

Kan fortsätta som expert

I stället för att vara med i backen under OS i Pyeongchang var ”PH” expert i tv.

Och hon utesluter inte att det kan bli fler liknande uppdrag framöver.
– Ja, vem vet? Det finns inget bestämt men jag tycker det är kul att använda min erfarenhet till det. Det finns mycket som jag kan förmedla så det kan hända att jag fortsätter med det, säger hon till Sportbladet.

Dela för att hylla Maria ”PH”:s starka kämparglöd efter skadan!

LÄS MER: Charlotte Kallas vackra gest – stöttar norska åkarna i sorgen: ”Hoppas jag kan hjälpa”

Stora glädjebeskedet för svenska skidskyttedamerna: ”Det kan vara avgörande”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);