Supersuccén Linn Svahns stenhårda löfte – vägrar följa efter stjärnan: ”Så fan heller!”

Stina Nilsson lämnade längdskidorna.
Men stjärnskottet Linn Svahn kommer inte följa efter.
– Så fan heller!, säger hon till VG.

Det är en av årets stora snackis inom sport-Sverige. Nyheten slog ned som en bomb när Stina Nilsson meddelade att hon lämnar längdskidorna, där hon varit en av sportens största stjärnor, för en satsning på skidskytte.

Svahns löfte

Sedan beskedet har reaktionerna och åsikterna varit många. Nilssons val har såväl hyllats som sågats av tidigare lagkamrater, rivaler och profiler.

200217 Linn Svahn of Sweden ahead of a training session on February 17, 2020 in Östersund. Foto: Bildbyrån

Men en av de största stjärnskotten i den svenska längdtruppen, Linn Svahn, uttalar nu tydligt att hon inte kommer ta samma steg som sin förre lagkamrat.

– Så fan heller! Det kan jag säga här och nu: Jag kommer aldrig att byta till skidskytte. Det lovar jag. Det är inget för mig. För mig är det allt eller inget när det gäller längdskidor, säger Svahn till norska VG.

Stora förvåningen

Linn Svahn berättar även att hon blev rejält överraskad av Nilssons besked.

– Jag tänkte: ”Vad fan?” Det har naturligtvis varit ovant att tänka ”Stina Nilsson, skidskytt”, istället för ”Stina Nilsson, längdåkare”, säger hon.

Linn Svahn, skidor
200214 Linn Svahn of Sweden is being interviewed during a press meeting ahead of the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_506

Linn Svahn har av många kallats just för Stina Nilssons efterträdare. Den gångna säsongen fick hon ett gigantiskt genombrott i världscupen, då hon vann den totala sprintcupen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!