Frida Karlssons psykning till Therese Johaug – inför vinterns bataljer: ”Hon kan inte…”

Frida Karlsson väntas utmana Therese Johaug i skidspåren i vinter.
Nu skickar den svenska supertalangen en varning till sin norska rival.
– Hon kan inte sitta där uppe och slappa, säger Karlsson till VG.

Frida Karlsson lyckades med det få klarade förra säsongen. I den klassiska tremilen i Holmenkollen besegrade svenskan Therese Johaug och det efter stor dramatik.

Första världscupsegern

Johaug hade en stor ledning med sju kilometer kvar, men Frida Karlsson tog tillsammans med Ebba Andersson ikapp sekund efter sekund. Till slut var Karlsson ensam med Johaug och besegrade henne i spurten.

Frida karlsson
200307 Frida Karlsson of Sweden celebrates as she wins the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Vinsten i Holmenkollen var Frida Karlssons första världscupseger.

Frida Karlsson varnar Johaug

I vinter väntas hon ta nästa kliv i utvecklingen, och enligt både experter och tränare väntas det bli många bataljer med Johaug under den kommande säsongen.

Karlsson har redan visat att hon kan slå Johaug – och nu skickar hon en varning till norskan.

Therese Johaug
200103 Therese Johaug of Norway in the mixed zone after the women’s 10 km classic technique mass start during Tour de Ski on January 3, 2020 in Val di Fiemme. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

I en intervju med VG berättar hon att det fortsatt kommer vara fokus på Johaug i vinter, men att hon kommer göra allt för att försöka besegra henne.
– Hon är bäst just nu. Samtidigt har hon suttit på tronen länge nu och det är många i vårt lag som bankar på dörren och drar. Så hon sitter inte tryggt. Det tycker jag är otroligt inspirerande. Vi är där, och hon kan inte sitta och slappna av där uppe, säger Karlsson.

Efter genombrottet blev det för mycket för Frida Karlsson.
I december meddelade svenska skidförbundet att 20-åringen stoppades från att tävla då hon inte uppfyllde förbundets hälsokrav.

Vill köra fler lopp

Karlsson var tillbaka lagom till VM i Seefeld där det blev storsuccé. Hon åkte från mästerskapet med ett guld i stafett samt ett individuellt silver och brons.

I vinter siktar hon på att tävla desto mer för att kunna ge Johaug en match.
– Jag får börja med att köra fler lopp än i fjol. Jag brukar vara väldigt stabil men jag har haft utmaningar med att att hitta en bra öppningsfart och några taktiska saker, , säger Frida Karlsson till VG och forsätter:
– Men jag känner att om jag får en god överblick så vet man att man har det i sig. Det kan jag jobba vidare med och jag tror jag kommer bli mer stabil under åren.

Dela artikeln om du också ser fram emot att se Frida Karlsson tävla igen!

LÄS MER: Linn Svahns stenhårda svar – efter jämförelsen med Stina Nilsson

Få våra nyhetsbrev!