Stortalangens vågade löfte efter Therese Johaugs grova skämt: ”Jag ska ge henne en ordentlig hämnd”

Hon lurades nästan till tårar av Therese Johaug.
Nu lovar norska stortalangen Helen Marie Fossesholm en ordentlig hämnd.
– Jag ska hämnas för det där!, säger hon i en intervju med SportExpressen.

Hon är en av skidvärldens mest spännande talanger just nu. Nyblivna 20-åringen Helene Marie Fossesholm kommer från en riktig succésäsong och ett stort genombrott på den stora scenen inom längdskidor.

Norska succén

Norskan lyckades ta sig upp på pallen två gånger i världscupen och i sitt allra första skid-VM reste hon med ett VM-guld i stafett. Nu väntar en ny säsong där det stora målet så klart är vinter-OS 2022 i Peking.

Helene Marie Fossesholm, skidor
210119 Helene Marie Fossesholm of Norway after winning the women’s 10 km free technique interval start during the Norwegian National Ski Championships on January 19, 2021 in Trondheim. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0090

Hon väljer själv ut andraplatsen i skiathlon under världscupen i Lahtis som det stora ögonblicket under senaste säsongen. En annan oförglömlig händelse skedde också den världscuphelgen och satte djupa spår i Fossesholm.

Johaugs ord

Stortalangen gjorde en mycket imponerande tredjesträcka i stafetten och tog Norge upp i ledningen inför sistasträckan. Då kom veteranerna Tiril Udnes Weng och Therese Johaug, som kört de två första sträckorna, fram till henne och sa det högst oväntade.

Therese Johaug, skidor
201122 Therese Johaug of Norway after the women’s 10 km free technique interval start during Beitosprinten 2020 on November 22, 2020 in Beitostølen. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0077

Johaug sa till Fossesholm att norska laget blivit diskat på grund av att tonåringen kört fel på sin sträcka. 19-åringen blev helt chockad och var nära att börja gråta av ren bedrövelse.

”Helt galet”

Sedan visade det sig att Johaug och Weng bara lurats och de var inte alls diskade. Ett rätt så grovt skämt för en ung skidåkare och nu lovar stortalangen en rejäl hämnd.
– Jag ska hämnas för det där! Hämnden kommer. Och det som är så fint är att det bara är jag som vet när den kommer. Om den kommer i nästa vecka, om en månad eller om ett år – det är det bara jag som vet. Och det är helt underbart. Jag älskar den situationen, säger hon i en intervju med SportExpressen.
– Det kommer att komma något ordentligt tillbaka, för det där pranket i Lahtis var ordentligt.

Vid sidan av det fräcka pranket är Helen Marie Fossesholm full av beundran för skiddrottningen Therese Johaug. Och är övertygad om att hon kommer att vara lika bra kommande skidsäsong.
– Therese kommer fortsätta att vara exakt lika bra som hon alltid varit. Hon kommer inte att tappa sin nivå. Därmed är det upp till oss andra att göra jobbet och ge henne en fajt. Och det ska verkligen bli spännande att se om vi andra kan närma oss och komma lite närmare henne, säger norskan till kvällstidningen.
– På VM var hon ju helt överlägsen. Jag finner knappt ord för det hon gjorde där. Det var helt galet.

Vad tycker du om den här fräcka luringen av Therese Johaug? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Frida Karlssons avgörande beslut med pojkvännen William Poromaa – väljer att sära på sig: ”Det är värst”

Få våra nyhetsbrev!