Frida Karlssons avgörande beslut med pojkvännen William Poromaa – väljer att sära på sig: ”Det är värst”

De är skid-Sveriges mest uppmärksamma par.
Men nu väljer Frida Karlsson och William Poromaa att sära på sig.
– Vi är fortfarande i lag, men båda tror på det här, säger Poromaa till Östersunds-Posten.

Under skid-VM 2019 fick Frida Karlsson sitt stora genombrott på den internationella scenen. När hon sensationellt nog plockade hem tre VM-medaljer i Seefeld.

Fridas beslut

William Poromaa har fått sitt genombrott under den senaste säsongen och imponerade stort under skid-VM med två niondeplatser i sitt första seniormästerskap i karriären. Nu satsar båda två mot sitt allra första OS i Peking 2022.

Men inför säsongen kommer nu ett avgörande beslut att sära på sig. För att kunna optimera OS-förberedelserna fullt ut så väljer paret att flytta isär.

Särar på sig

Sommaren 2019 köpte skidparet ett hus tillsammans i Sollefteå, men nu väljer Poromaa att flytta ut efter två år. Istället bosätter han sig i Åsarna för att vara närmare träningskompisen Jens Burman.

Tillsammans ska skidlandslagets två bästa herråkare när det kommer till distanslopp att sparra med varandra för att maximera träningen inför vinter-OS.
– Det är väl egentligen nyckelorsaken. Vi tror att vi båda kommer gynnas av det och vi trivs ihop även när vi inte tränar, säger Poromaa till Östersunds-Posten.

”Det är värst”

Men det har inte varit ett helt lätt beslut att lämna Sollefteå och flytta tre timmar bort till Åsarna.
– Jag hyr här nu och har väl bosatt mig egentligen för att bo och träna. Det känns bra, säger han till lokaltidningen.

Poromaa vill ändå tydliggöra att han och Frida fortfarande är ett par trots att de flyttar isär.
– Vi är fortfarande i lag, men båda tror på det här och har väl pratat igenom det. Det har inte varit helt solklart. Det har varit mycket funderingar. Men jag har väl tänkt att prova och se hur det funkar. Det känns skönt att han (Burman) är här i alla fall och att man kan vara med honom, säger Poromaa i intervjun och avslutar med:
– Det är väl värst i början, sen tror jag man kommer in i det och blir mer bekväm. Men det är klart, jag har bott i Sollefteå i fem år och egentligen med Frida alla de åren, så det blir annat.

Är det här rätt beslut av Frida och William? Dela artikeln och säg vad du tycker!

Få våra nyhetsbrev!