STORT GRATTIS: Stina Nilsson fyller 31 år i dag – och hyllas av svenskarna för nya bilden på sig själv: ”Oj, vad fin”

Hon är en av våra mest folkkära skidhjältar.
I dag hyllar vi Stina Nilsson på hennes 31-årsdag.
Och önskar stort lycka till i hennes nya sportsatsning.

Stina Nilsson från Malung slog igenom som en blågul stortalang i unga år. Redan som 19-åring hade hon vunnit tre JVM-guld i längdskidor och det skulle bli starten på en mycket imponerande skidkarriär.

Nilssons karriär

Efter skid-VM i Falun 2015 fick hon smeknamnet ”Silver-Stina” efter tre raka VM-silver i sprint, sprintstafett och långa stafetten. Men sedan skulle guldmedaljerna trilla in för svenskan som blev en av världens allra bästa sprintåkare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidor
240325 Stina Nilsson, Lima Skg 1 tävlar i skidskytte singlemix stafett under dag 6 av SM-veckan den 25 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0530

Nilsson vann OS-guld 2018, dubbla VM-guld 2019 och samlade på sig totalt tolv internationella mästerskapsmedaljer. Sedan kom hon med chockbeskedet att byta sport till skidskytte som 27-åring.

Stinas nya bild

Det blev fyra säsonger i den nya sporten och som bäst ett EM-brons samt tre SM-guld. Men mest fick Stina kämpa rejält i de nedre regionerna av resultatlistorna på världscupen och nådde aldrig den framgång som hon hoppats på.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidor
211028 Stina Nilsson poserar för porträtt under en träning med det svenska skidskyttelandslaget den 28 oktober 2021 i Idre. Foto: Rickard Bergstedt/ BILDBYRÅN

Nu har hon bestämt sig för att byta sport igen och återvänder till längdskidor igen. Men den här gången blir det med inriktning på långlopp och Ski Classics för den nyblivna 31-åringen.

LÄS MER: Emil Nykvist bryter tystnaden och erkänner vad han tycker om flickvännen Stina Nilssons svåra beslut: ”Vi har pratat om det”

Stina Nilsson är fortsatt oerhört populär hos svenskarna, trots att framgångarna uteblivit de senaste åren. På midsommar la hon upp en bild på sig själv i sociala medier som hyllas av svenska folket med över 15 000 gilla-markeringar, se bilden här nedanför.
”Glad sommar”, skriver de allra flesta i kommentarerna.
”Oj, va fin. Ha en trevlig midsommar”, skriver en användare.
”En så fin blomsterflicka”, skriver en annan.

Dela artikeln för att gratulera Stina Nilsson på födelsedagen! 🎉

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev