STORT GRATTIS: Mona Brorsson fyller 34 år i dag – och ger nytt besked om framtiden efter karriären: ”Jag känner att…”

Mona Brorsson har åkt sitt allra sista skidskyttelopp.
Nu hyllar vi den blågula publikfavoriten på 34-årsdagen.
Och hon ger nytt besked om framtiden efter den aktiva karriären.

Redan 2015 gjorde Mona Brorsson debut på världscupen och nio år senare är det nu dags att ta farväl. Hon har varit med om en hel del genom karriären och fått uppleva svenska damlandslaget gå från en rätt medioker nivå till ett av världens bästa landslag.

Brorssons karriär

Brorsson har alltid varit den pålitliga lagkamraten som gjort alla i sin omgivning bättre. Där stafetter har varit hennes specialitet med ett OS-guld, ett OS-silver och ett VM-silver samt 17 pallplatser på världscuper.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mona Brorsson, skidskytte
200212 Mona Brorsson of the Swedish national biathlon team poses for a portrait ahead of the IBU Biathlon World Championships on February 12, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88103

Individuellt har hon fått kämpa rejält för framgångarna och det har blivit två pallplatser på världscupen samt två EM-guld på egen kraft. Nu är det dags att summera hela skidskyttekarriären och som den fina lagkamrat hon är så väljer hon ett särskilt ögonblick som hennes allra bästa minne.

Monas framtid

Nämligen när Hanna Öberg vann OS-guld i damernas distanslopp 2018.
– Det är fortfarande ett utav de häftigaste minnena jag har och det kommer det alltid vara. Anledningen till att det blev så stort var att det var så äkta, så genuint för det där var startskottet för vårt lag. Vårt lags resa mot resning, säger Brorsson till Expressen.
– Det kändes som att det var lite min vinst också. Jag och Hanna kom ändå in på laget samtidigt, så vi har verkligen hängt ihop i många år och följt varandra i utvecklingen, sett personliga styrkor och svagheter. Peppat varandra när det varit tungt. När hon klev fram där, så var det som att hela laget vann. Det var VI som hade lyckats. Det var sjukt häftigt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mona Brorsson, skidskytte
220217 Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg and Elvira Öberg of Sweden pose with their gold medals at the medal ceremony for women’s biathlon 4 x 6km relay during day 13 of the 2022 Winter Olympics on February 17, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0291

Nu väntar en helt ny vardag för Mona, som fyller 34 år i dag, med mycket mer tid över och mer umgänge med nära och kära.
– Vi får se om de fortfarande tycker om mig, de kanske tröttnar. Nej, men jag tycker det ska bli jätteskönt. Framför allt att ha möjligheten att styra över min tid och inte känna att jag måste prioritera skidskyttet. Jag har alltid valt skidskyttet, jag ångrar inget, men ju längre jag hållit på desto mer har jag känt att jag skulle vilja få mer tid och inte känna att jag behöver säga nej till saker, säger hon till kvällstidningen.

LÄS MER: Stina Nilsson avslöjar drastiska draget – enorma förändringen för att undvika nytt fiasko i vinter: ”Jag har inte gjort det än”

Mona Brorsson har ingen aning om vad hon ska gör här näst. Men genom att avsluta med flaggan i topp och göra sin bästa säsong i karriären har hon fått en ekonomisk trygghet med över 700 000 intjänade kronor den här vintern.
– De sista åren har inte varit superbra för mig, så det är jätteskönt. Jag har inget annat, så jag är helt beroende av mina prispengar. Och framför allt nu när man vill kunna ta ett sommarlov, jag vill inte behöva kasta mig ut i något utan att ha känt efter lite grann. Jag vill kunna ta ett break. Då är det bra med några kronor över, säger hon i intervjun.

Dela artikeln för att gratulera Mona Brorsson på födelsedagen! 🎉

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev