Stina Nilsson avslöjar drastiska draget – enorma förändringen för att undvika nytt fiasko i vinter: ”Jag har inte gjort det än”

Stina Nilssons säsong blev en stor flopp.
Nu avslöjar hon en stor förändring inför nästa vinter.
– Jag tycker själv att jag inte har vridit på alla stenar än, säger Nilsson till Expressen.

När Stina Nilsson tog steget över från längdskidåkning till skidskytte så var förväntningarna och förhoppningarna på henne stora. Många trodde att hon lekande lätt skulle åka ifrån sina nya rivaler, och att hon dessutom fort borde lära sig att ha tillräckligt många träff på skyttevallen.

“Vill inte bli chockad”

Men nu har Nilsson precis avslutat sin fjärde säsong som skidskytt, och det har varit ännu en floppartad vinter. Nilsson hade en träffprocent på bara 65 procent, vilket är hennes sämsta hittills under karriären. Hon kom som bäst på 24:e plats i världscupen, men under större delen av vintern har hon varit petad, och i stället fått tävla i IBU-cupen, där det som bäst blivit två tredjeplatser.

Stina Nilsson fick en mardrömsstart på säsongen, då hon drabbades av corona, men i övrigt är hon mest missnöjd med hur det sett ut på vallen, och den osäkerhet hon känt varje gång hon kommit dit.

– Den vill jag inte ha. Jag vill känna att jag vet vad jag kan förvänta mig, hur det kommer se ut när jag kollar i dioptern. Hur mycket kommer det röra sig? Jag vill hitta att sätt så det alltid är det jag förväntar mig och att jag inte ska bli chockad över hur det ser ut. Det känner jag själv att jag vill jobba vidare mot framöver, säger Nilsson till Expressen.

Avslöjar stora förändringen

Men nu gör Nilsson en rejäl nysatsning för att bli bättre. Och hon menar att hon kommer ändra… nästan allt.

– Jag kommer försöka ändra det mesta jag bara kan. Jag kommer vilja få en nystart, byta stock, byta system bara för att börja på helt ny kula, säger hon.

Stina Nilsson, skidskytte
240301 Stina Nilsson of Sweden at zeroing ahead of women’s 15 km individual during the IBU World Cup on March 1, 2024 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0880

Och Stina Nilsson tvivlar inte på att hon kan vända på det här, och återigen slåss mot världens bästa.

– Jag tror fortsatt att min potential finns där och att när det stämmer kan det blivit väldigt bra. Och jag tycker själv att jag inte har vridit på alla stenar än för att se vad som finns där bakom, så jag är inställd på att jag kommer ge järnet inför nästa säsong.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev