Storbråket som skakar skidvärlden: ”Ge han en smäll på käften!”

Ilskan kring de dopinganklagade skidåkarna i Ryssland bara fortsätter att växa.
Nu har skidstjärnan Alex Harvey pekat ut nästa ryss att stängas av.
Då hotas Harvey med stryk från ryskt håll.

De senaste månaderna har skidvärlden skakats av dopinganklagelserna mot de ryska åkarna. Allt tog en helt ny vändning när IOK tog beslutet att stänga av Alexander Legkov, Maxim Vylegzhanin, Jevgenij Belov, Aleksej Petuchov, Jevjena Sjapovalova och Julia Ivanova på livstid i OS-sammanhang.

Men trots att de är portade från OS forsätter ryssarna att tävla ändå och dominerade nyligen under längdpremiären i Gällivare. Nu vill kanadensiske skidstjärnan Alex Harvey se ett betydligt hårdare straff mot ryska åkarna.

”Hans namn kom aldrig ut”

Och Harvey pekar även ut en ny rysk skidstjärna som dopad – nämligen Sergej Ustjugov.
– Det var bra att IOK äntligen reagerade, men de ryska åkarna kör ändå vidare. Och framförallt en som inte var särskilt dålig i Lahti-VM, säger Harvey enligt tidningen Le Journal de Montreal.
– Ustjugov var ung i Sotji-OS men kom ändå till finalen i sprint. Dopingrapporten avslöjade att hela laget var inblandat i doping, men Ustjugovs namn kom aldrig ut. Därför kan vi bara fortsätta tvivla.

”Förtjänar en smäll på käften”

En av de avstängda ryssarna, Aleksej Petuchov, har nu gått till starkt motangrepp mot Harveys utpekande av landsmannen Ustjugov.
– Harvey uttryckte sig hårt i medierna, inte bara om Legkov, utan också om Sergej Ustjugov, som han inte verkar lita på. Vår tränare skrev då till Harveys coach Ivan Babikov att Harvey förtjänar en smäll på käften, säger Petuchov enligt Russia Today.
– Jag förstår inte var det här hatet kommer från. Förmodligen för att Ryssland fortfarande är en stormakt.

LÄS MER: Svenska ilskan efter överkörningen i Gällivare: ”De har inte här att göra”

https://www.youtube.com/watch?v=vhprSUj3i0M