Stora vändningen om Stina Nilsson – nya beskedet om stjärnans plats i OS

Hon uppgavs vara helt klart för OS.
Men Stina Nilsson kan inte andas ut ännu.
Nu kommer nämligen SOK med ett nytt besked.

Säsongen har verkligen varit upp och ned för Stina Nilsson. Den här säsongen har hennes utveckling som skidskytt gått spikrakt uppåt, och hon har stått för sina bästa resultat i karriären.

Uppgavs helt klar

Men det har inte bara varit strålande resultat. Efter att ha varit långt efter i sina första tävlingar för säsongen så fick Nilsson tillbringa en helg i IBU-cupen, men när hon väl var tillbaka hamnade hon för första gången topp 10 i världscupen, och sedan dess är hon i stort sett självskriven i landslaget och i världscupen. Och under hela hösten och vintern har det pratats om en eventuell plats i OS.

211128 Stina Nilsson of Sweden at the finish area in women’s 7,5 km sprint during the IBU Biathlon World Cup on November 28, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Sedan tidigare är fyra skidskyttar på damsidan klara för tävlingarna i Peking i februari. Systrarna Öberg, Anna Magnusson och Linn Persson har samtliga fått besked om att OS-platsen är klar, men i helgen kom även uppgifter som pekade på att Nilsson ska vara klar. Det var Aftonbladet som kom med uppgifterna om att Nilsson ska vara helt klar, och därmed få den näst sista platsen till tävlingarna.

Vändningen

Men nu råder det delade meningar om det hela. Efter att uppgifterna offentliggjordes så gick nämligen SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo ut och starkt dementerade till hela. Till såväl Aftonbladet som SVT så säger Reinebo bestämt ”nej”, och Nilsson tycks alltså få vänta på ett definitivt besked.

211125 Sveriges Stina Nilsson under en pressträff inför världscuptävlingen i skidskytte den 25 november 2021 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Totalt så får SOK skicka max sex skidskyttar per kön, och mycket talar nog ändå för att Nilsson kommer få en av de två återstående platserna. Men det tycks alltså som att hon kommer få vänta ett tag på det definitiva beskedet.

LÄS MER: Landslagsstjärnornas ärliga ord om Frida Karlsson – och ödesdigra beslutet: ”Nu måste hon fundera…”

Få våra nyhetsbrev!