Stora vändningen om Petter Northugs skandal – efter orden till norrmannens nära och kära

Petter Northug togs av polis och misstänks för tre brott.
Men norrmannen nekar till att han var påverkad.
Det uppger norska TV2.

Det var förra veckan som Petter Northug körde alldeles för fort på väg hem från ett skidläger för barn, där han varit instruktör. Vittnen menar att Northug körde på ett farligt och oberäkneligt sätt, och han stoppades sedermera av polis.

Misstänks för tre brott

Polisen misstänkte, i samband med att man stoppade Northug, att han var påverkad, och under en husrannsakan fann man även kokain i stjärnans bostad. Ett salivprov pekade även på att Northug vid tillfället var påverkad av narkotika.

Petter Northug, skidor
181212 Petter Northug jr. of Norway during a press conference on December 12, 2018 in Trondheim. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

På Instagram var Northug ärlig och ångerfylld.

”Jag har gjort ett stort misstag. I går kväll blev jag stoppad av polisen i en hastighetskontroll. Jag körde alldeles för fort och fördes sedan till akuten för blodprov. Dessutom hittade polisen en mindre mängd droger i mitt hem. Det handlar om kokain. Jag är förtvivlad och rädd för vad framtiden kommer att föra med sig. Jag är otroligt ledsen för alla som jag nu har svikit.”, skrev han.

Orden till nära och kära

Många tolkade det som ett erkännande från Northug, men nu kommer en vändning. Enligt norska TV2, som hänvisar till källor nära Northug, har han för vänner, familj och sponsorer starkt hävdat att han inte var påverkad vid den aktuella dagen.

Petter Northug, skidor
200130 Petter Northug after the men’s cross country skiing 15 km on January 30, 2020 in Konnerud. Photo: Astrid Pedersen / BILDBYRÅN / cop 263

Enligt TV2 kan salivprov ge fel resultat, och svaret på blodprovet har ännu inte kommit tillbaka från analys. Northug ska nu dock alltså vara övertygad om att blodprovet kommer att bevisa hans oskuld i drograttfyllefallet. Han har dock erkänt såväl innehavet av kokain samt fortkörningen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!