Stora skidskandalen i OS som ALLA missade – får nu stenhårt straff: ”Är det sant? Herregud!”

OS 2018 har fått sin största skidskandal hittills – och alla missade det.
Serbiske sprintåkaren Damir Rastic straffas nu stenhårt efter att ha attackerat en volontär, rapporterar SportExpressen.
– Är det sant? Herregud!, säger svenske tränaren Lars Selin till tidningen.

Utöver den lilla dispyten mellan Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla i sprintstafetten har det varit väldigt problemfria skidtävlingar under OS 2018. Men nu kommer sanningen fram om en jätteskandal som alla hittills missat.

Det var under sprintkvalet på den tredje tävlingsdagen som det fullständigt brann till för serbiske sprintåkaren Damir Rastic. 29-åringen var aldrig någon som kamerorna riktigt höll koll på då han gick i mål som 75:a och var alltför anonym. Men efter målgången skämde han ut sig fullständigt.

”Inget vi är stolta över”

SportExpressen rapporterar att Rastic blivit totalt vansinnig på en volontär och gick till attack. Först skrek han och skällde ut volontären innan Rastic knuffade omkull honom rakt i marken.

Anledningen till serbens stora raseri var att han inte fått sin platspåse med ombyteskläder.
– Jag kan börja med att säga att det här inte är något som vi är stolta över. Men det som hände var att volontären inte hämtade Damirs ombyte efter loppet, vilket ska vara en självklarhet. Påsen måste bäras från start till mål, så att åkarna kan byta om så fort som möjligt. Framförallt när det är -15. Nu fick han stå och frysa i en kvart på grund av volontären, säger tränaren Tihomir Milosavljevic till SportExpressen angående hela situationen.

”Det låter ju helt sjukt”

Efter krismöten har Internationella skidförbundet, Fis, bestämt sig för en stenhård bestraffning av Rastic. Serben får det maximala beloppet för böter i såna här sammanhang på 9 000 kronor.

Jätteskandalen har gått under radarn för de flesta och när det kommer till det svenska skidlandslaget hade de inte någon aning om Rastics attack i skidstadion.
– Är det sant? Herregud! Jag har inte hört någonting om det det, säger svenske tränaren Lars Selin till kvällstidningen.
– Jag var nog inte kvar i målområdet då. Men det där låter ju helt sjukt. Han kanske inte ska köra något mer skidlopp efter det här, säger svenske åkaren Viktor Thorn.

Dela artikeln om du tycker det här är helt sjukt!

LÄS MER: Enorma hyllningen efter OS-succén – så ska hemstaden ge Hanna Öberg den ultimata äran

Svenska guldfavoritens jätteilska efter OS-medaljmissen i natt: ”Jag såg svart”