Stora miljonregnet över Charlotte Kalla: "Det beror på hennes personlighet"

Stora miljonregnet över Charlotte Kalla: ”Det beror på hennes personlighet”

Charlotte Kalla är Sveriges mest populära skidåkare. Vilket nu visar sig i hennes årsredovisning. Miljonerna har trillat in och svenskan har fördubblat sina tillgångar senaste fyra åren, rapporterar SportExpressen.

Hon är tillbaka i storform igen. Charlotte Kalla har kämpat sig tillbaka efter den tuffa säsongsstarten och plockade i lördags Sveriges hittills enda medalj i skid-VM med sitt brons på skiathlon.

På kontot är det även glada siffror för svenskan. Redan 2015 ökade bolaget Charlotte Kalla AB omsättningen med drygt en miljon kronor jämfört med 2014. Siffrorna för 2016 visar en ännu större ökning för svenska skidstjärnan.

Enligt årsredovisningen gör Kallas bolag en vinst på hela 3,4 miljoner kronor, rapporterar SportExpressen. Tidningen skriver att bolaget har fördubblat tillgångarna de senaste fyra åren och att Kalla nu är god för mer än 15 miljoner kronor.
– Det beror på en kombination av framgångarna under VM i Falun och hennes personlighet, sa managern Keith Karlsson i en tidigare intervju.
– Hon är väl den som är mest attraktiv av alla individuella idrottare i dag.

Men trots de ökade inkomsterna har Kalla inte förändrats som person och bytt livsstil. Allt handlar fortfarande om sporten.
– Det är inga sportbilar som kommer fram. Hon tränar så mycket att hon inte har tid att göra av med en massa pengar. Om hon har semester så åker hon skidor, det är fokus på nästa säsong så fort den gamla är slut, sa managern Karlsson i fjol.

Dock avslutade Kalla samarbetet med Keith Karlsson i början av den här veckan.

LÄS MER: Charlotte Kallas svar – efter finska påhoppet.