Charlotte Kallas svar – efter finska påhoppet

Charlotte Kallas svar – efter finska påhoppet

Inför lördagens skiathlon startade den finska stjärnan Krista Pärmäkoski ett psykkrig mot Charlotte Kalla. Nu ger svenskan svar på tal.

Krista Pärmäkoski och Charlotte Kalla har slagits i toppen av resultatlistorna under längre tid. Inför helgens inledande distanslopp i Lahtis-VM valde hemmaåkaren att höja temperaturen genom att dela ut en känga till sin svenske rival.
– Jag kommer att åka i samma takt som Kalla, så hon inte trampar mig på hälarna. Hon ska veta att det inte lönar sig att åka på mina skidor. Jag har klister ovanpå skidorna, då blir glidet sämre, sa hon till finska Iltalehti.

Kalla har hittills valt att lägga locket på. Fram till nu då den svenska stjärnan ger svar på kritiken, om att hon ofta trampar på finskans skidor.
– Jag har svårt att förstå vad hon menar. Krista får gärna komma och prata med mig om hon har synpunkter, säger Kalla enligt Norrbottens-Kuriren.

Både Pärmäkoski och Kalla tog medalj i lördagens skiathlon. I morgon tävlar båda igen när damerna åker 10 km klassiskt. En distans där Kalla är regerande mästarinna efter guldet i Falun för två år sedan.

LÄS MER: TV: Störtsköna hyllningen till Charlotte Kalla